Νέα σημαντική πρωτοβουλία για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα

Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ υπέγραψε τριετές Μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU) με τη NatTour AΜKE.

Τριετές Μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU) με τη NatTour AΜKE υπέγραψε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, με στόχο την ανάπτυξη δικτύου τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως Greek Bike Specialists και την ενίσχυση του αειφόρου τουρισμού στη χώρα μας.

Mε την υπογραφή του Μνημονίου, επιδιώκεται η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη τόσο του ποδηλατικού τουρισμού, όσο και του ποδηλάτου ως ήπιου μέσου μετακίνησης των Ελλήνων αλλά και των διεθνών τουριστών της χώρας μας, σε μια εποχή όπου ο υγιής τρόπος ζωής και το αποτύπωμα άνθρακα των μετακινήσεων στο περιβάλλον αποτελούν βασικές ανησυχίες και επιταγές τόσο από τη σκοπιά των ταξιδιωτών όσο και από την τουριστική βιομηχανία.
Επιπλέον, η ποδηλασία ευθυγραμμίζεται και με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην τουριστική δραστηριότητα μετά COVID εποχή και άπτονται της προστασίας της υγείας των ταξιδιωτών και της αποφυγής συγχρωτισμού, καθώς κάθε επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιεί το ποδήλατο διατηρώντας αποστάσεις από τους άλλους.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, ο ΗΑΤΤΑ θα αναδείξει τις δραστηριότητες του ποδήλατου στον οργανωμένο τουρισμό και θα προβάλλει τα σήματα «Bike Friendly» και «Greek Bike Specialist» σε ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις, workshops και άλλες προωθητικές ενέργειες τις οποίες οργανώνει ή συμμετέχει, με στόχο να διαδώσει τα οφέλη μια εναλλακτικής δραστηριότητας που μπορεί να συμβάλλει θετικά στον ελληνικό τουρισμό.

Comments are closed.