Apple: Φέρνει το πρόγραμμα «Do It Yourself» και στην Ευρώπη

Οι πελάτες του τεχνολογικού κολοσσού σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν πλέον να επισκευάζουν μόνοι τους τις συσκευές τους

Η Apple επεκτείνει το πρόγραμμα «Do It Yourself», το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα φέτος στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες της εταιρείας σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν πλέον να επισκευάζουν μόνοι τους τις συσκευές τους.

Το πρόγραμμα «Do It Yourself», το οποίο είναι γνωστό και ως Self Service Repair, θα επιτρέπει στους κατόχους των συσκευών  της εταιρείας στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Σουηδία να αγοράζουν online ανταλλακτικά για το iPhone SE, το iPhone 12, το iPhone 13 και ορισμένους φορητούς υπολογιστές, προκειμένου να μπορούν να τις επισκευάζουν μόνοι τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ένας πελάτης μπορεί να νοικιάσει μια μεγάλη εργαλειοθήκη επισκευής για περίπου 60 ευρώ (63 δολάρια). Επίσης, να αγοράσει μεμονωμένα ανταλλακτικά και να λάβει εγχειρίδια με οδηγίες χρήσης από την Apple.

Αξίζει μα σημειωθεί ότι η Apple δεν συνιστά στους περισσότερους καταναλωτές να επιδιορθώνουν μόνοι τους τις συσκευές τους. Ωστόσο, οι ομάδες υπεράσπισης του δικαιώματος στην επισκευή πίεζαν την εταιρεία για χρόνια να επιτρέψει την πρακτική αυτή.

Comments are closed.