Μπιλ Γκέιτς: Επενδύει σε Startup που περιορίζει την οικολογική ζημιά από τις…αγελάδες

Η Rumin8, η οποία εργάζεται πάνω στη μείωση των εκπομπών μεθανίου που παράγονται από τη βιομηχανία του κρέατος, σήκωσε 12 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο νέου γύρου χρηματοδότησης

Ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην Rumin8 Pty, μια climate tech Startup με έδρα το Περθ της Αυστραλίας, η οποία προσπαθεί να περιορίσει τις εκπομπές μεθανίου που παράγονται από το ρέψιμο των αγελάδων. Μπορεί στο πρώτο άκουσμά της η απόφαση αυτή να μοιάζει περίεργη, ωστόσο πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι συνέπειες από τις εκπομπές μεθανίου που προκαλούνται από τις βιομηχανίες βοείου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι καταστροφικές για το περιβάλλον.

Η Breakthrough Energy Ventures, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Microsoft Corp. και την Harvest Road Group του Andrew Forrest συμμετείχαν σε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων 2ης φάσης για την Rumin8.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ζώων

Oι αγελάδες, οι κατσίκες και τα ελάφια παράγουν μεθάνιο όταν τα στομάχια τους χωνεύουν σκληρές φυτικές ίνες (πχ. από το γρασίδι που τρώνε). Στη συνέχεια, τα ζώα εκλύουν το αέριο αυτό στο περιβάλλον. Όπως γνωρίζουμε το μεθάνιο είναι το πιο κοινό αέριο θερμοκηπίου μετά το διοξείδιο του άνθρακα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες τα ζώα που εκτρέφονται είναι υπεύθυνα για σχεδόν το 1/3 της εκπομπής μεθανίου που προέρχεται από ανθρώπινο παράγοντα.

Η καινοτομία της Rumin8

Η Rumin8 αναπτύσσει ένα συμπλήρωμα διατροφής για τα ζώα, το οποίο φτιάχνεται συνθετικά από κόκκινα φύκια με σκοπό να σταματήσει τη δημιουργία του αερίου. Και αυτό γιατί σύμφωνα με μελέτες η χορήγηση φυκιών στην τροφή των αγελάδων θα μπορούσε να περιορίσει κατά 98% τις εκπομπές μεθανίου.

Η Startup έχει λάβει στο παρελθόν χρηματοδότηση και από τον ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, όπως και τον συνιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα.

Τέλος, τα κεφάλαια από τον νέο γύρο χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθούν σε εμπορικές δοκιμές.

Comments are closed.