Σουηδική startup θέλει να γίνει η Ikea της ηλεκτροκίνησης

Παράγει τα αυτοκίνητά της σε κομμάτια τα οποία στη συνέχεια στέλνει συσκευασμένα στον τελικό προορισμό τους.

Αν η Ikea έφτιαχνε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μάλλον θα έμοιαζε με το Luvly O. Μια σουηδική startup κατασκευάζει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, που στοχεύει να είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον και να επιβαρύνει λιγότερο τα αστικά κέντρα. Όμως πέρα από την καταγωγή και τον απλό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, το Luvly O έχει και ένα ακόμα κοινό με την Ikea.
Η εταιρεία που το κατασκευάζει αντλεί την έμπνευσή της από το περίφημο μοντέλο των επίπεδων συσκευασιών που καθιέρωσε και ακολουθεί η Ikea. Παράγει τα αυτοκίνητά της σε κομμάτια τα οποία στη συνέχεια στέλνει συσκευασμένα στον τελικό προορισμό τους.
Βέβαια, σε αντίθεση με μια βιβλιοθήκη Billy από την Ikea, ο αγοραστής του Luvly O δεν θα πρέπει να συναρμολογήσει το αυτοκίνητό του μόνος του. Τα κομμάτια παραλαμβάνονται από ένα «μικρο-εργοστάσιο» που βρίσκεται κοντά στον τελικό αγοραστή και συναρμολογούνται εκεί. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να μειώσει το κόστος μεταφοράς αλλά και τις εκπομπές ρύπων της διαδικασίας.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα σε ένα κοντέινερ που κανονικά χωρούν 4 αυτοκίνητα, η σουηδική startup μπορεί να στριμώξει τα εξαρτήματα για να κατασκευαστούν 20 οχήματα Luvly.
Η εταιρεία σχεδιάζει μια σειρά από μοντέλα, όπως ένα σπορ αυτοκίνητο με τρεις τροχούς και ένα μικρό βαν. Όμως μέχρι στιγμής, έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο το πρώτο της μοντέλο.
Το διθέσιο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για χρήση μέσα στην πόλη για αυτό έχει μικρό μέγεθος, ώστε να κινείται εύκολα στους δρόμους, να πιάνει λίγο χώρο και να καταναλώνει λίγη ενέργεια.
Έχει μήκος 2,7 μ. και πλάτος 1,5 μ., ενώ ζυγίζει μόλις 380 κιλά. Διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 88 χιλιομέτρων την ώρα και αυτονομία 100 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.
Η εταιρεία δέχεται παραγγελίες μέσω του site της, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10.000 ευρώ.

Comments are closed.