Re:contrast: Καινοτόμο πρόγραμμα της Bayer ανακυκλώνει υπολείμματα σκιαγραφικών μέσων

Το πρόγραμμα ξεκινά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Διαγνωστικών Κέντρων Affidea.

Η Bayer, με την νέα της πρωτοβουλία, re:contrast, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την αφοσίωσή της στην ευημερία του πλανήτη. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων ιωδίου από τα σκιαγραφικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις αξονικές τομογραφίες. Το πρόγραμμα ξεκινά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Διαγνωστικών Κέντρων Affidea.

Με το πρόγραμμα re:contrast, τα διαγνωστικά κέντρα συλλέγουν τα υπολείμματα των σκιαγραφικών της Bayer, τα οποία αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Γερμανία, όπου και πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαδικασίας ανακύκλωσης η ανάκτηση του ιωδίου. Το ανακτηθέν ιώδιο χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές, αλλά όχι σε παραγωγή σκιαγραφικών ή άλλων φαρμακευτικών προϊόντων.

 

Από την πλευρά του ο Operations Director της Affidea Ελλάδος κύριος Γιάννης Βυθούλκας, δήλωσε: «Σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, διαμορφώνουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και την συμμόρφωση της εταιρείας με τις απαιτήσεις της βιώσιμης διακυβέρνησης. Είμαστε περήφανοι που η Affidea είναι η πρώτη εταιρία υγείας που εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Bayer για την ανακύκλωση υπολειμμάτων σκιαγραφικών μέσων, με στόχο να βελτιώσει το οικολογικό της αποτύπωμα, να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα βιωσιμότητας».

Comments are closed.