Pilkington UK: Λανσάρει νέα σειρά υαλοπινάκων με 50 τοις εκατό λιγότερο ενσωματωμένο άνθρακα

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η σειρά Mirai είναι το προϊόν με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα στην αγορά σήμερα

Η βρετανική υαλουργία Pilkington λάνσαρε μια νέα σειρά υαλοπινάκων χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει 50% λιγότερες ενσωματωμένες εκπομπές άνθρακα σε σύγκριση με το τυπικό γυαλί επίπλευσης, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η Cecilia Keating, για το businessgreen.

Ο κατασκευαστής, ο οποίος ανήκει στην ιαπωνική εταιρεία χαρτοφυλακίου NSG Group, ισχυρίζεται ότι η νέα σειρά Mirai, η οποία χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα, υψηλή περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο γυαλί και καθαρές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας στη διαδικασία παραγωγής, είναι το προϊόν με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα του είδους του στην αγορά.

Η Kristian Chalmers, παγκόσμια στρατηγική εμπορική διευθύντρια στον όμιλο NSG, είπε ότι η κυκλοφορία της σειράς σηματοδότησε την «αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού» για την εταιρεία.

Πράσινη στροφή ακόμη και στο…γυαλί

«Η νέα σειρά θα είναι καθοριστική για την παροχή στους αρχιτέκτονες με τις λύσεις που χρειάζονται για τη μείωση της συγκέντρωσης άνθρακα στις κατασκευές τους», είπε.

«Στοχεύουμε να επεκτείνουμε την προσφορά μας μέσω περαιτέρω συνεργασίας και τεχνολογικών προόδων στο εγγύς μέλλον στο ταξίδι μας προς την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα».

Το προϊόν λανσάρεται καθώς οι αρχιτέκτονες, οι προγραμματιστές και οι κατασκευαστές κατοικιών δέχονται αυξανόμενη πίεση να εργαστούν με υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα κατασκευασμένα με καθαρή ενέργεια, πιο πράσινες διαδικασίες παραγωγής και περισσότερο ανακυκλωμένο περιεχόμενο, ώστε να μειωθεί το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του δομημένου περιβάλλοντος.

«Η προώθηση της βιωσιμότητας στο δομημένο περιβάλλον αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόκληση, αλλά προϊόντα όπως αυτό θα συμβάλουν σημαντικά στον τρόπο αντιμετώπισης της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού γυαλιού», δήλωσε η Chalmers.

Δεν υπάρχει «καμία διαφορά» στην απόδοση, την ποιότητα ή την αισθητική εμφάνιση σε σχέση με το κανονικό γυαλί float, είπε η Pilkington Glass, προσθέτοντας ότι η νέα σειρά ήταν διαθέσιμη σε διάφορα πάχη και για προδιαγραφές με επίστρωση και χωρίς επίστρωση.

Ο Dave Dalton, διευθύνων σύμβουλος του βιομηχανικού οργανισμού British Glass, χαιρέτισε το λανσάρισμα της νέας σειράς ως «παράδειγμα» για το τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας.

«Η προώθηση της βιωσιμότητας στο δομημένο περιβάλλον αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόκληση, αλλά προϊόντα όπως αυτό θα συμβάλουν σημαντικά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού γυαλιού», είπε.

Comments are closed.