Τράπεζα Ελλάδος: Θα πραγματοποιήσει δωρεά στον οργανισμό Ecogenia

Αποστολή της Ecogenia είναι να κινητοποιήσει μέσα από αυτά τα προγράμματα τη νεολαία ώστε να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.

Τράπεζα της Ελλάδος θα πραγματοποιήσει μια δωρεά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ecogenia, που υλοποιεί κλιματικές δράσεις μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για νέους, όπως ανέφερε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας στη διάρκεια του ανεπίσημου δείπνου που παρέθεσε με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα στο εστιατόριο Delta το οποίο έχει βραβευθεί με πράσινο αστέρι Michelin για τις βιώσιμες πρακτικές του.

Αποστολή της Ecogenia είναι να κινητοποιήσει μέσα από αυτά τα προγράμματα τη νεολαία ώστε να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα. Τα προγράμματα που είναι ενεργά σήμερα αφορούν ιδίως τη διαχείριση φυσικών καταστροφών σε πληγείσες περιοχές, σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς φορείς, με απώτερο στόχο να προσφέρουν στις νεότερες γενιές τα εφόδια για να χτίσουν ένα ανθεκτικό μέλλον.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, στην Ελλάδα το καλοκαίρι που μας πέρασε και στις αρχές του φθινοπώρου είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις τοπικές οικονομίες. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε επώδυνα ότι οι οικονομίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη φύση, δεν λειτουργούν έξω από αυτήν.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος , η κλιματική αλλαγή και η βιωσιμότητα αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ήδη από το 2009, όταν ίδρυσε την ΕΜΕΚΑ, μια διεπιστημονική επιτροπή για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάψει να ασχολούμαστε συστηματικά με ζητήματα κλίματος και βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς των δραστηριοτήτων της.

Comments are closed.