ΙΕΝΕ: 27ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» στις 14-15 Νοεμβρίου

Στο Συνέδριο έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι ομιλητές και panelists από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και από διεθνείς οργανισμούς, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται να κάνουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Στο επίκεντρο του 27ου ετήσιου Εθνικού Συνέδριου «Ενέργεια & Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στις 14-15 Νοεμβρίου, θα είναι η αλληλεπίδραση της ενεργειακής ασφάλειας με τη γεωπολιτική και οι προκλήσεις του μετασχηματισμού του ενεργειακού τομέα.

Στη φετινή διοργάνωση ειδικό βάρος θα δοθεί σε ζητήματα τόσο εγχώριου ενδιαφέροντος όσο και ευρωπαϊκού. Όσον αφορά την ελληνική ενεργειακή επικαιρότητα, έμφαση θα δοθεί στα διμερή συμβόλαια (PPAs), σε συνάρτηση με τις ΑΠΕ, στο Υδρογόνο και το CCUS, η γρήγορη αναπτυσσόμενη αγορά φυσικού αερίου και το νέο σκηνικό που δυνητικά ανοίγεται στον τομέα των υδρογονανθράκων. Ταυτόχρονα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία βαίνει ήδη στο δεύτερο χρόνο, θα συζητηθεί εκτενώς το μεγάλο στοίχημα της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ καθώς και οι σημαντικές προκλήσεις που προκύπτουν από την υψηλή διείσδυσή των ΑΠΕ.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Βασικοί χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες Helleniq Energy, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ υποστηρικτές είναι η Energean, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., η δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης-Γεωργόπουλος (KG Law Firm), ο Όμιλος Μυτιληναίος, η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών EnSCo και η CENERGY του Όμιλου Βιοχάλκο. Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia.gr, η NE Global, το EnergyPress, το allazorevma.gr, και το Hellenic Edition του Foreign Affairs.

Comments are closed.