Σκυλακάκης: Στηρίζει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Ενεργειακά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκαν στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, με την Υπουργό Ενέργειας του Βελγίου, κ. Tinne Van der Straeten, παρουσία και της υφυπουργού κ. Σδούκου.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, η κ. Van der Straeten, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η επερχόμενη Βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε η κυρία Van der Straeten, το Βέλγιο θα στηρίξει την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε., την προάσπιση της ενεργειακής της ασφάλειας ενόψει μελλοντικών ενεργειακών κρίσεων, την προώθηση της αιολικής ενέργειας και την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού ενεργειακού δικτύου, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

Ο κ. Σκυλακάκης συμφώνησε με τις προτεραιότητες της Βελγικής Προεδρίας, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε., καθώς και διεθνών, ενεργειακών διασυνδέσεων, η ενεργοποίηση των οποίων θα επεκτείνει την αγορά ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα βελτιώσει την ασφάλεια του εφοδιασμού της.

Παράλληλα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι στηρίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, ώστε αυτά να τεθούν σε λειτουργία τα προσεχή έτη.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία κατά το εξάμηνο της Βελγικής Προεδρίας, αλλά και για την προώθηση των διμερών σχέσεων.

Comments are closed.