Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων & καφέ κάδων στον Δήμο Ψυχικού

Τον εξοπλισμό παρέλαβε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δ. Γαλάνης, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχου Βορείου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Με την παράδοση στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ακόμα ενός απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων (συνολικά έχουν δοθεί δύο από την Περιφέρεια), 364 καφέ κάδων και εδαφοβελτιωτικού, συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Τον εξοπλισμό παρέλαβε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δ. Γαλάνης, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχου Βορείου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Επισημαίνεται πως μέχρι τώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης έχουν συνολικά παραδοθεί στους Δήμους, από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ 167 ειδικά απορριμματοφόρα και 34.645 κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων.

Ο κ. Πατούλης με αφορμή την παράδοση του εξοπλισμού ανακύκλωσης επισήμανε: «Στόχος μας είναι να έχουμε μείωση των σκουπιδιών που διοχετεύονται στη χωματερή, αλλά και συγχρόνως να δημιουργήσουμε προϊόντα όπως τα εδαφοβελτιωτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται στους κήπους των πολιτών αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους. Το όφελος αυτής της διαδικασίας είναι πολλαπλό για το περιβάλλον αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Θα παρακαλέσω λοιπόν όλους τους πολίτες μαζί με τον δήμο, με τον οποίο είχαμε άλλωστε άψογη συνεργασία μέσω του ευαισθητοποιημένου Δημάρχου, του Δημήτρη Γαλάνη, να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύουν το περιβάλλον γιατί έτσι προστατεύουν τα παιδιά μας, στα οποία οφείλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο, πιο πράσινο και ποιοτικότερο μέλλον».

Comments are closed.