Τεχνολογία ecolytiq: Μετρώντας το ανθρακικό αποτύπωμα των συναλλαγών σας

Επίσης παρέχει στους καταναλωτές χρήσιμες συμβουλές για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, ενώ τους προσφέρει τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Tη συνεργασία τους για τη διάθεση του ecolytiq, μίας λύσης που βοηθάει τους καταναλωτές να ενημερώνονται για το ανθρακικό αποτύπωμα των συναλλαγών τους και να υιοθετούν περισσότερο βιώσιμες συμπεριφορές ανακοίνωσαν η Alpha Bank και η Visa.

Η Visa συμπράττει με την ecolytiq, συνεργάτιδά της από τον κλάδο του fintech, της οποίας η καινοτόμος Sustainability-as-a-Service® λύση αναλύει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα πληρωμών και ενημερώνει τους καταναλωτές για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συναλλαγών τους μέσω ξεχωριστών υπολογισμών (π.χ. CO2).

Επίσης παρέχει στους καταναλωτές χρήσιμες συμβουλές για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, ενώ τους προσφέρει τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Με την ολοκλήρωση της τεχνικής υλοποίησης, οι πληροφορίες θα εμφανίζονται ευδιάκριτα δίπλα σε κάθε συναλλαγή μέσω των υπηρεσιών myAlpha Web και myAlpha Mobile.

Ο Παναγιώτης Διβριώτης, επικεφαλής των Διευθύνσεων Καρτών & Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών της Alpha Bank, ανέφερε ότι μέσω της συμμαχίας αυτής η Alpha Bank βοηθά τους πελάτες της να υιοθετήσουν περιβαλλοντικά συνειδητές συμπεριφορές, παρέχοντας μία πρωτοποριακή και οικολογική τραπεζική εμπειρία. Η πρωτοβουλία εναρμονίζεται απόλυτα με τις δράσεις της τράπεζας για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050 ως μέλος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών Net Zero Banking Alliance

Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική Τράπεζα που υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τη Visa, με την οποία ξεκινά ένα ταξίδι για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι τραπεζικές συναλλαγές αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι κάθε συναλλαγή θα συμβάλλει θετικά σε μία πιο βιώσιμη οικονομία, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Διβριώτης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πετράκης, Country Manager της Visa για την Ελλάδα, ανέφερε ότι η Visa έχει δεσμευτεί για μια νέα εποχή βιώσιμης και συμπεριληπτικής οικονομικής ανάπτυξης. Μια σημαντική στροφή απαιτείται για περιβαλλοντικά συνειδητές συμπεριφορές ώστε να επιτύχουμε τους παγκόσμιους στόχους μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Ένα βασικό στοιχείο για την αλλαγή αυτή ξεκινά με το να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να αντιληφθούν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των επιλογών τους και να υιοθετήσουν φιλικότερες προς το περιβάλλον συμπεριφορές. Η ecolytiq, fintech που εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Visa Fintech Partner Connect πριν από τρία χρόνια, επιτρέπει στις τράπεζες και στους πελάτες τους να συνειδητοποιήσουν τον θετικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν, πρόσθεσε.

Comments are closed.