Ελληνο-Ολλανδικός Σύνδεσμος (HeDA): Τι συζητήθηκε στην εκδήλωση για τη βιωσιμότητα και το σύγχρονο επιχειρείν

Αφορούσε το θέμα «Unlocking ESG potentials for SMEs».

Η Επιτροπή Βιωσιμότητας του Ελληνο-Ολλανδικού Σύνδεσμου (HeDA) αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των κριτηρίων ESG στο σύγχρονο επιχειρείν, τον τρόπο που αυτά θα επηρεάσουν τη λειτουργία τους αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούν, οργάνωσε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου εκδήλωση με θέμα «Unlocking ESG potentials for SMEs». 

Στην ενότητα “ESG in Action” που ακολούθησε, εκπρόσωποι  των εταιριών μελών του Συνδέσμου παρουσίασαν καλές πρακτικές των εταιρειών τους σε θέματα ενσωμάτωσης ESG. Συγκεκριμένα, στο βήμα ανέβηκαν οι Γιάννης Γεωργακέλλος, Communications & Corporate Affairs Director της Athenian Brewery, Χρήστος Σταμάτης, CEO & Co-Founder της Stevia Hellas Cooperative, Χρήστος Αποστολόπουλος,  Total Quality (SHEQA), Food Safety & Dairy Affairs Manager της FrieslandCampina Hellas, Γιάννης Σωτηράκος, President and CEO της EY ZHN LIFE, Δημήτρης Χαζάπης, Communications Manager South East Europe της Elais Unilever Hellas

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την εφαρμογή των ESG στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πάνελ συμμετείχαν οι Γιώργος Χρύσσης, Chief Sustainability Officer της NN Hellas, ο οποίος έθιξε το θέμα «Exploring the Importance of ESG Criteria for SMEs», για τα «Incentives for Sustainable Investments», μίλησε ο Κώστας Βαμβακάς, CEO της VK PREMIUM Business Growth Consultants και στη θεματική «Incorporating ESG criteria in recruitment processes» τοποθετήθηκε η Μαρία Γιαρμενίτη, Senior Consultant, Executive Search, Head of Talent Management της AIMS International.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κος. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεύθυνσης Βιομηχανικής Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Αττικήςκαθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDΑ κος. Γιάννης Καντώρος. Ο κος.Καντώρος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στην ουσία και τη σημασία των πρακτικών ESG στην ελληνική αγορά τονίζοντας την αξία αυτής της πρωτοβουλίας του συνδέσμου.

Η κα. Χρύσα Ελευθερίου, Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης του HeDΑ, υπογράμμισε ότι Αποστολή  της Επιτροπής είναι να αναδείξει τη Βιωσιμότητα ως μοχλό επιχειρηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης μέσα από την ανταλλαγή γνώσης, καλών πρακτικών αλλά και ενθάρρυνσης πιθανών συνεργειών μεταξύ των εταιρειών – μελών του HeDA τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ολλανδία.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες Interamerican, Enterprise Greece, Athenian Brewery, NN Hellas, Elais-Unilever, Ogilvy, Novatech, Zepos & Yannopoulos, Jacobs Douwe Egberts & Artecniko. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

 

Comments are closed.