Η μεγάλη «μάχη» των υδρογονανθράκων

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι αγορές αναζητούν τις επόμενες ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον που τα νέα δεδομένα

Στη Wall Street η νέα μόδα είναι ότι τα επιτόκια δεν πρόκειται να μειωθούν. Στην Ευρώπη, ότι οι τιμές των καυσίμων και εμπορευμάτων θα ανεβούν και το παγκόσμιο εμπόριο και εισαγωγές θα επιβραδυνθούν σημαντικά. Επίσης ότι ο πληθωρισμός δεν θα επιτρέψει μείωση επιτοκίων.

Μία σειρά από καταστροφικές προφητείες έχουν αρχίσει πάλι να εκτοξεύονται και απειλούν την ηρεμία και τη λογική μας. Λίγη ψυχραιμία δεν κάνει κακό.

Το αργό πετρέλαιο brent για όσους παρακολουθούν, μετά από ένα γρήγορο τίναγμα μέχρι τα 80,76 δολάρια στις 12 Ιανουαρίου, είναι κάτω και από τα 78 δολάρια. Στα 77,57 δολάρια, ένα δολάριο μόλις από τα χαμηλά εβδομάδας, δύο δολάρια από τα χαμηλά του μήνα και τρία δολάρια κάτω από την πρόσφατη κορυφή.

Το φυσικό αέριο υποχώρησε κάτω από τα 30 ευρώ η μεγαβατώρα. Το χαμηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2023. Τα αποθέματα είναι φουλ στην Ευρώπη και οι μεγάλοι προμηθευτές αερίου στην Ευρώπη, είναι οι ΑμερικανοίΝορβηγοίΑλγερινοί, κ.λπ. Η Ευρώπη έχει μειώσει σοβαρά την κατανάλωση και τις εισαγωγές καυσίμων και η τάση συνεχίστηκε και πέρυσι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Ελεύθερο Σκοπευτή emea.gr

Comments are closed.