Οι 10 Κορυφαίες Τάσεις του 2024 για τα Φωτοβολταϊκά από την HUAWEI

Ο Hao yingtao, αντιπρόεδρος και CMO των επιχειρήσεων Smart PV & ESS της Huawei Digital Power, ανέλυσε διεξοδικά τις μελλοντικές τάσεις.

Η Huawei πραγματοποίησε μια παγκόσμια παρουσίαση με επίκεντρο τις 10 κορυφαίες τάσεις του FusionSolar για το 2024.
Το θέμα ήταν “Συνεχής καινοτομία, ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, επιτάχυνση των φωτοβολταϊκών για να γίνει η κύρια πηγή ενέργειας”.
Στην εκδήλωση, ο Hao Yingtao, Αντιπρόεδρος και CMO του Smart PV & ESS Business της Huawei Digital Power, ανέλυσε διεξοδικά τις μελλοντικές τάσεις.

Η ανάλυση επικεντρώθηκε σε μία βασική τάση, πέντε βασικά χαρακτηριστικά και τέσσερις θεμελιώδεις τεχνολογίες, παρέχοντας ανεκτίμητες πληροφορίες για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών.
Η παρουσίαση του ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία της Λευκής Βίβλου όπου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Ο Hao Yingtao επεσήμανε ότι η ουδετερότητα του άνθρακα κερδίζει δυναμική παγκοσμίως και ότι η βιομηχανία φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης ενέργειας ανθίζει.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών προβλέπεται να φτάσει τα 5.200 GW έως το 2030 και τα 14.000 GW έως το 2050, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% της συνολικής ισχύος ισχύος και τα φωτοβολταϊκά να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο.
Καθώς η ανανεώσιμη ενέργεια, ιδιαίτερα η φωτοβολταϊκή ενέργεια, συνεχίζει να διεισδύει στην αγορά, η βιομηχανία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στη σύνδεση στο δίκτυο, τη λειτουργία, την ασφάλεια κ.λπ.
Ευκαιρίες και προκλήσεις πάντα συνυπάρχουν.

Η Huawei αναλύει τις 10 κορυφαίες τάσεις για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών υψηλής ποιότητας.

Τάση 1: Τα Φ/Β & ESS (Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας) γίνονται σταθερή πηγή ενέργειας

Οι τιμές των φωτοβολταϊκών και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας συνεχίζουν να μειώνονται και οι νέες τεχνολογίες που τα ενισχύουν έχουν ήδη γίνει σταθερή πηγή ενέργειας και θα είναι η κύρια πηγή ενέργειας τα επόμενα τρία χρόνια.

Τάση 2: Διαχείριση Δεκάδων Εκατομμυρίων Ηλεκτροπαραγωγικών Σταθμών

Ο αριθμός των σταθμών παραγωγής ενέργειας αυξάνεται εκθετικά και ο αποτελεσματικός και έξυπνος προγραμματισμός της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνει βασική απαίτηση.

Τάση 3: Ευφυΐα πλήρους κύκλου ζωής

Η διαχείριση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μετατοπίζεται από τη συντήρηση στη λειτουργία. Η έξυπνη τεχνολογία θα βελτιώσει σημαντικά τα οφέλη του σχεδιασμού, της κατασκευής, της συντήρησης και της λειτουργίας.

Τάση 4: Grid Forming σε όλα τα σενάρια

Η τεχνολογία Grid Forming έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε ορισμένα εμπορικά σενάρια. Θα επεκταθεί γρήγορα σε όλα τα σενάρια στο μέλλον, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει το δίκτυο και να προωθήσει την τροφοδοσία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεγάλης κλίμακας.

Τάση 5: Ασφάλεια Τεσσάρων Διαστάσεων

Οι απαιτήσεις ασφάλειας έχουν εξελιχθεί από απλή ασφάλεια εξοπλισμού σε τετραδιάστατη ολιστική ασφάλεια για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του νέου συστήματος ισχύος.

Τάση 6: Ασφάλεια ESS από στοιχείο σε πλέγμα

Η μεγάλης κλίμακας εφαρμογή του BESS και η αναβάθμιση των προτύπων ασφαλείας απαιτούν σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για την υλοποίηση της ικανότητας ασφάλειας από επίπεδο στοιχείου μπαταρίας σε επίπεδο δικτύου.

Τάση 7: MLPE & CLPE

Η ανάγκη για εκλεπτυσμένη διαχείριση έχει δώσει κίνητρο για τη μεγάλης κλίμακας εμπορευματοποίηση ηλεκτρονικών ισχύος σε επίπεδο μονάδων (MLPE) και επηρεάζει περαιτέρω τη βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας, οδηγώντας σε ηλεκτρονικά ισχύος σε επίπεδο κυψέλης (CLPE). Τα MLPE και CLPE έχουν γίνει νέες απαιτήσεις για κατανεμημένες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Τάση 8: Υψηλή τάση και αξιοπιστία

Η υψηλή τάση μειώνει το LCOE του συστήματος PV και ESS και η υψηλή αξιοπιστία βελτιώνει την υψηλή διαθεσιμότητα και επιτυγχάνει την απόλυτη ασφάλεια.

Τάση 9: Υψηλή πυκνότητα ενέργειας υψηλής συχνότητας

Η ενεργειακή πυκνότητα των μετατροπέων συνεχίζει να βελτιώνεται μέσω της εφαρμογής ημιαγωγών τρίτης γενιάς και ψηφιακής τεχνολογίας.

Τάση 10: Ποιότητα υψηλής ισχύος

Προώθηση μεγάλης κλίμακος εφαρμογή Φ/Β και ESS σε ολόκληρη τη βιομηχανία βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα ισχύος.

Με τη σύγκλιση 5G, cloud και AI, θα φτιαχτεί ένας πράσινος κόσμος όπου όλα τα πράγματα θα είναι αισθητά, συνδεδεμένα και έξυπνα.
Η εταιρεία αναμένει να κατασκευάσει αξιόπιστα και υψηλής ποιότητας προϊόντα και λύσεις για να επιταχύνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας.
Η Huawei FusionSolar θα συνεργαστεί με παγκόσμιους πελάτες και συνεργάτες για να προωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας υψηλής ποιότητας, καθιστώντας τα πράσινα φωτοβολταϊκά ως κύρια πηγή ενέργειας για κάθε σπίτι και επιχείρηση και χτίζοντας ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον.

Το κύριο μήνυμα της Huawei είναι: Συνδυάστε Φ/Β και αποθήκευση ενέργειας, κάντε τα πράσινα Φ/Β κύρια πηγή ενέργειας για κάθε σπίτι και επιχείρηση.

Comments are closed.