Η Microsoft φτάνει σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά στην 48χρονη ιστορία της

Είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την Apple, που φτάνει σε αυτήν την εκτίμηση, μετά από αύξηση 1,5% των μετοχών της Microsoft στο NASDAQ την Τετάρτη

Η Microsoft είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την Apple, που φτάνει σε αυτήν την εκτίμηση αξίας, μετά από αύξηση 1,5% των μετοχών της Microsoft στο NASDAQ την Τετάρτη.

Η Apple είχε πρωτοφτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια αξίας αγοράς πριν από δύο χρόνια, περισσότερο από ένα χρόνο μετά το σημείο των 2 τρισεκατομμυρίων το 2020. Η Microsoft και η Apple έχουν ανταλλάξει θέσεις για την εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, με τη Microsoft να ξεπερνά προσωρινά την Apple νωρίτερα αυτό το μήνα, με τις μετοχές της Microsoft να έχουν ανέβει τους τελευταίους μήνες, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επωφελείται από τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη.
Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία δεν έχει επιβραδύνει τις ανακοινώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, με νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η τιμή των μετοχών της Microsoft έχει αυξηθεί από 107 δολάρια τον Ιανουάριο του 2019 στην τρέχουσα τιμή των περίπου 404 δολαρίων. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για μια τιμή μετοχής που έμενε στάσιμη κατά τη διάρκεια των χρόνων που ο Steve Ballmer ήταν διευθύνων σύμβουλος.
Ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας πριν σχεδόν 10 χρόνια, με τις εξαγορές της Mojang, της LinkedIn, της GitHub και της Xamarin να βοηθούν τη Microsoft να μπορεί να πλοηγηθεί στον κόσμο του mobile.

Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft, υπό την ηγεσία του Nadella, έχει εξαγοράσει επίσης αρκετές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, έχει επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και έχει φέρει την νέα τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο όλων των προϊόντων της κάτι που προφανώς αποδίδει γενικά αλλά και σε επενδυτικό επίπεδο.

Comments are closed.