Η Parsons εκσυγχρονίζει το μετρό της Μασσαλίας

Αειφορία σε κίνηση. Η ενεργειακά αποδοτική αναβάθμιση του μετρό της Μασσαλίας

Η Parsons Corporation (NYSE: PSN), έχει αναλάβει μέσω σύμβασης με τη Μητρόπολη της Μασσαλίας και της Εξ-εν-Προβένς (Aix-Marseille Métropole), τον σχεδιασμό και τη διαχείριση  του έργου/κατασκευής του 10ετούς σχεδίου του μετρό της Μασσαλίας για τη βελτίωση και επέκταση του επιβατικού σιδηροδρομικού συστήματος. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες διαχείρισης προγραμματισμού και κατασκευής περιλαμβάνουν την εγκατάσταση νέου τροχαίου υλικού και ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου αμαξοστοιχιών (Communication Based Train Control – CBTC), καθώς και την αναβάθμιση των επικοινωνιών για τη αυτόματη λειτουργία των αμαξοστοιχιών χωρίς οδηγούς. Σήμερα, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 35% και οι νέοι συρμοί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2025 σε ημιαυτόματη λειτουργία αρχικά, με στόχο να περάσουν σε πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία προοδευτικά μέχρι το 2027.

Εκτός από την εγκατάσταση του CBTC, η έμπειρη ομάδα της Parsons στον τομέα των σιδηροδρόμων έχει αναλάβει τη μελέτη και τη διαχείριση έργων βελτίωσης της υποδομής για την πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία των αμαξοστοιχιών χωρίς οδηγό. Ταυτόχρονα, σε στενή συνεργασία με την Μητρόπολη της Μασσαλίας και της Εξ-εν-Προβένς και τους επιλεγμένους εργολάβους, η ομάδα της εταιρείας διασφαλίζει ότι το έργο προχωρά χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του μετρό.

Ο νέος εξοπλισμός και οι αναβαθμίσεις υποδομών και συστημάτων θα ενισχύσουν αυτόν τον δημοφιλή τρόπο μεταφοράς, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια, την προσβασιμότητα, την αξιοπιστία, την ταχύτητα και την άνεση, βελτιστοποιώντας παράλληλα τη λειτουργία του και το κόστος συντήρησης του. Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα ως προς το σχεδιασμό, ενεργειακά αποδοτικά μετρό καταναλώνουν 25% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα προηγούμενα συστήματα. Παράγουν επίσης λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και μπορούν να αξιοποιηθούν κατά 96% στο τέλος της διάρκειας ζωής τους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης των παλαιών τρένων, ο επιλεγμένος εργολάβος είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση του αμιάντου και τη διαλογή διαφόρων υλικών για ανακύκλωση.

Η Parsons εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην επίλυση των προκλήσεων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας. Η εμπειρία του προσωπικού της εταιρείας στον τομέα της βιωσιμότητας συνδυάζει την εναλλακτική παράδοση έργων για έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας, τον σχεδιασμό υπηρεσιών μεγάλης διάρκειας ζωής με υψηλή ανθεκτικότητα και την τεχνογνωσία στην εφαρμογή πολλαπλών πλαισίων βιωσιμότητας υποδομών. Με περισσότερες από 250 διαπιστεύσεις βιωσιμότητας που κατέχει συνολικά η Parsons, χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρακτικές του κλάδου

Comments are closed.