Η Ericsson συγκαταλέγεται στις πιο βιώσιμες μεγάλες εταιρείες στον κόσμο

Η Ericsson κατατάχθηκε και πάλι ως μία από τις πιο βιώσιμες μεγάλες εταιρείες στον κόσμο στον ετήσιο κατάλογο των 100 κορυφαίων εταιρειών με απόδοση από τους Corporate Knights.

Ο ερευνητικός βραχίονας του καναδικού οργανισμού μέσων ενημέρωσης δημοσιεύει μια ετήσια λίστα από το 2005 για να συγκρίνει και να ταξινομεί τις μεγάλες εισηγμένες εταιρείες σε μια σειρά από δημόσια διαθέσιμα δεδομένα και βασικούς δείκτες απόδοσης όπως: ιστότοποι εταιρειών. ετήσιες εκθέσεις και εκθέσεις βιωσιμότητας· πολυμορφία εκτελεστικών και μελών του διοικητικού συμβουλίου· βιώσιμα έσοδα· βιώσιμες επενδύσεις και παραγωγικότητα άνθρακα.

Η Ericsson ήταν ένα κανονικό όνομα στη λίστα Global 100, χάρη κυρίως στο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας. Φέτος, 6.733 εταιρείες αναλύθηκαν έναντι ομοτίμων της παγκόσμιας βιομηχανίας. Η λίστα Global 100 2024 αποκαλύφθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου.
Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι η ERICSSON ήταν στην θέση 65 το 2023 και  το 2024 στην θέση 15 στην λίστα των Global 100

Η Heather Johnson, Επικεφαλής Αειφορίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Ericsson, λέει: «Αυτή η κατάταξη αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας να ενσωματώσουμε προγράμματα και πρακτικές βιωσιμότητας σε όλη την εταιρεία και σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Είμαστε περήφανοι που αναγνωρίζουμε και πάλι ως μία από τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο και για την αξία που δημιουργεί για την εταιρεία, τα ενδιαφερόμενα μέρη και την κοινωνία μας».

Ο Toby Heaps, Διευθύνων Σύμβουλος της Corporate Knights, λέει: «Ο δείκτης Global 100 έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις με την πάροδο του χρόνου, επειδή οι εταιρείες Global 100 υποστηρίζουν το πράσινο τους
δεσμεύσεις με τα επενδυτικά τους δολάρια. Τα θέματα βιώσιμων επενδύσεων όπως η καθαρή ενέργεια αυξάνονται εκθετικά και το Global 100, σε όλους τους τομείς, συμβάλλει στην ώθηση και είναι έτοιμο να ευδοκιμήσει στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Comments are closed.