ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ηρακλής Πατσόπουλος, ο Vice chairman του AICatalyst, Θάνος Μαρκαντώνης, ο Co-Founder και CEO της helvia.ai, Δρ. Σταύρος Βάσσος στο νέο επεισόδιο αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Παντού πλέον γύρω μας ακούμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτή την στιγμή οι μεγαλύτερες tech εταιρείες του κόσμου έχουν μπει σε μια μεγάλη κούρσα πολλών δισεκατομμυρίων για το ποια θα καταφέρει να κυριαρχήσει στην AI. Που βρίσκεται όμως η Ελλάδα στην αναδυόμενη αυτή πραγματικότητα; Απάντηση στον προβληματισμό αυτό έρχονται να δώσουν ο τηλεοπτικός «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» και ο Γιάννης Διονάτος αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL, με ένα νέο επεισόδιο αφιερωμένο στην Tεχνητή Νοημοσύνη. Από την ιατρική έως την τεχνολογία προστασίας της βιοποικιλότητας θα δούμε το πως το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας αξιοποιεί τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει στη ζωή μας η AI.

Ο πρώτος μας καλεσμένος θα είναι ο Ηρακλής Ι. Πατσόπουλος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, ιδρυτής και υπεύθυνος λειτουργίας του «Arthro-Athens». Αρκετοί από εσάς ίσως αναρωτηθείτε τι κάνει ένας γιατρός στον τηλεοπτικό «ΜΟΝΟΚΕΡΟ», όμως ο κ. Πατσόπουλος χρησιμοποιεί εξαιρετικά καινοτόμες ιατρικές πρακτικές και χειρουργικές μεθόδους στους χώρους του Arthro-Athens, για την αντιμετώπιση των ορθοπεδικών παθήσεων. Μάλιστα, ο κ. Πατσόπουλος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του «Irakine» ενός προγράμματος αποκατάστασης μυϊκών θλάσεων και χόνδρινων βλαβών, ανάλογο του διάσημου Regenokine, που πραγματοποιείται στο «Arthro-Athens». Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι αντικατάσταση των αρθρώσεων λόγω οστεοαρθρίτιδας, ο κ. Πατσόπουλος χρησιμοποιεί τεχνικές ελάχιστα παρεμβατικές χρησιμοποιώντας πολύ μικρές τομές εμφυτεύοντας τις νέες τεχνητές αρθρώσεις με ψηφιακή υποβοήθηση με την καθοδήγηση ηλεκτρονικών μέσων και του ρομπότ ROSA.

Ο επόμενος μας καλεσμένος θα είναι ο Θάνος Μαρκαντώνης, Partner του Eurocapital Partners και Vice chairman του AICatalyst, του Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει ως όραμα να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην αξιοποίηση και τον εκδημοκρατισμό των απεριόριστων δυνατοτήτων της ΑΙ. Ο κ. Μαρκαντώνης θα μας μιλήσει για τις πρωτοβουλίες του AICatalyst για να καταφέρει να ενώσει τις εταιρείες με την πολιτεία και τους ακαδημαϊκούς φορείς, έτσι ώστε να αποτελέσουν όλοι αυτοί μαζί το κρίσιμο τρίγωνο για να προχωρήσει η χώρα μας πιο γρήγορα στη νέα αυτή βιομηχανική επανάσταση. Ακόμα, ο κ. Μαρκαντώνης θα μας μιλήσει για το ποιοι είναι οι τομείς της αγοράς που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει τις μεγαλύτερες αλλαγές.

Στη συνέχεια του επεισοδίου θα γνωρίσουμε τον Βασίλης Ορφανός, Special Advisor της nvisionist, της πρωτοπόρου Startup που αξιοποιεί την AI για την προστασία και διάσωση των πτηνών. Πιο συγκεκριμένα, η nvisionist ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Ναυαρχίδα της εταιρείας αποτελεί το επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης nvbird, το οποίο έχει ήδη διακριθεί με 18 βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας παγκοσμίως. Το nvbird αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια.

Τέλος, ο Δρ. Σταύρος Βάσσος, Co-Founder και CEO της helvia.ai θα μας πει τα πάντα για τη Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη. Η helvia.ai είναι μια Startup που βοηθάει τις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους με χρήση AI-powered chat και voice assistants. Η πλατφόρμα της εταιρείας είναι ο ταχύτερος, ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος δημιουργίας AI Assistants στα ελληνικά και σε πολλές γλώσσες ταυτόχρονα. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα παρέχει έτοιμες ολοκληρωμένες λύσεις για την υποστήριξη πελατών και τη διαχείριση εσωτερικών διαδικασιών, όπως το λεγόμενο onboarding και την υποστήριξη υπαλλήλων απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με εταιρικές διαδικασίες και πολιτικές, και πληροφορίες που αναφέρονται στο εγχειρίδιο υπαλλήλων. Συγχρόνως, η εταιρεία διαθέτει ένα δυναμικό τμήμα RnD με το οποίο παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στον ερευνητικό τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να δει το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις στις 11:30 στο ONE CHANNEL.

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Comments are closed.