«Κόντρα στην κλιματική κρίση / Rebirth»

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Κόντρα στην κλιματική κρίση/ Rebirth» προβάλει η ΕΡΤ3, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Πρόσφατα γεγονότα, όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, η ξηρασία και η λειψυδρία σε διάφορα μέρη του πλανήτη, αποδεικνύουν ότι η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται. Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για την αναπόφευκτη κρίση; Ποιες είναι οι λύσεις μεγάλης κλίμακας για να χτίσουμε τον κόσμο του αύριο;

Ο περιβαλλοντικός ακτιβιστής Cyril Dion, ταξιδεύει σε περισσότερες από 15 περιοχές του πλανήτη όπου συναντά πρωτοποριακά άτομα που αναμόρφωσαν μια περιοχή ή μια χώρα, οι οποίοι μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να διαλέξουμε για να ανταποκριθούμε στην κλιματική κρίση.

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς πηγαίνουμε στην Ουρουγουάη, όπου ο Πέπε Μουχίκα, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μας μιλάει για το όνειρο του περί κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία θα στηρίζεται στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον μαθαίνουμε για τις γυναίκες και τους άντρες που αναγέννησαν τη γη και τους ωκεανούς, δημιούργησαν τα σχολεία του αύριο ή τη δημοκρατία του μέλλοντος και κινητοποιούνται καθημερινά για να χαρίσουν μία νέα πνοή στον πλανήτη μας.

Comments are closed.