Συμφωνία μεγατόνων στα ενεργειακά – Εξαγορά της Endeavor από Diamondback για 26 δισ. δολάρια

Δημιουργείται ενεργειακός Κολοσσός με αξία που ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια.

Συμφωνία που έρχεται να ταράξει τα νερά στον επιχειρηματικό και ενεργειακό τομέα στις ΗΠΑ, καθώς η Diamondback προχώρησε στην εξαγωγή της Endeavor έναντι του ποσού των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως επισημαίνουν πληροφορίες της Wall Street Journal, η συμφωνία βρισκόταν εδώ και καιρό «στα σκαριά», με τις άλλοτε ανταγωνίστριες εταιρίες να δίνουν τελικά τα χέρια και να δημιουργούν έναν Κολοσσό πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων  δολαρίων.

Η Diamondback θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με 117,3 εκατ. σε μετοχές και 8 δισ. δολάρια σε μετρητά, ανέφεραν οι δύο εταιρείες με έδρα το Midland του Τέξας. Οι μέτοχοι της Diamondback θα κατέχουν το 60,5% της εταιρείας μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και οι μέτοχοι της Endeavor θα κατέχουν το 39,5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Diamondback, Travis Stice, τόνισε μετά την εξαγορά πως πρόκειται για μια απόφαση που αναβαθμίζει αισθητά την εταιρία του.

«Αυτός είναι ένας συνδυασμός δύο ισχυρών, καθιερωμένων εταιρειών που συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μια “απαραίτητη” ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής. Με αυτόν τον συνδυασμό, η Diamondback όχι μόνο γίνεται μεγαλύτερη, αλλά και καλύτερη».

Comments are closed.