Αντίδραση των Πρασίνων στην υποψηφιότητα της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην υποψηφιότητα της Ursula von der Leyen, οι κορυφαίοι υποψήφιοι των Ευρωπαίων Πρασίνων Terry Reintke και Bas Eickhout έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τις θέσεις της σχετικά με την ακροδεξιά και την Πράσινη Συμφωνία.

H Terry Reintke, Συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κορυφαία υποψήφια των Ευρωπαίων Πρασίνων, δήλωσε: «Εάν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οριστεί επίσης από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ως επικεφαλής υποψήφιός του, προσβλέπουμε σε μια σκληρή αλλά δίκαιη προεκλογική εκστρατεία. Το ερώτημα για το ΕΛΚ στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι ουσιαστικό: θα συνεργαστεί με αυταρχικές και ακροδεξιές δυνάμεις στο μέλλον που θέλουν να διαλύσουν την προστασία του κλίματος, την κοινωνική ασφάλιση και τη δημοκρατία στην Ευρώπη; Ή θα συνεργαστούν με τις φιλοδημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις για να διαμορφώσουν ένα ασφαλές, βιώσιμο και δημοκρατικό μέλλον για τους πολίτες της Ευρώπης».

Ο Bas Eickhout, αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κορυφαίος υποψήφιος των Ευρωπαίων Πρασίνων, πρόσθεσε: «Τώρα το ΕΛΚ και η φον ντερ Λάιεν πρέπει να δείξουν αν δεσμεύονται στην Πράσινη Συμφωνία – ή αν θα συνεχίσουν να προσπαθούν να την επιβραδύνουν και να την αναστρέψουν. Οι ψηφοφόροι χρειάζονται σαφήνεια σε αυτό. Όλα τα κράτη μέλη έχουν βασικά ζητήματα να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια: τον κλιματικά ουδέτερο εκσυγχρονισμό και τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα των οικονομιών μας, τις επενδύσεις στις κοινωνικές μας υποδομές και την καταπολέμηση των αυταρχών και της ακροδεξιάς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο  κόσμο. Εμείς οι Πράσινοι αποδεικνύουμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να αναλάβουμε την ευθύνη στην Ευρώπη».

Comments are closed.