Β. Κικίλιας: «Κλειδώνει» αύριο σύμβαση ύψους 8,7 εκατ. ευρώ για το ΑΙΓΙΣ

Η σύμβαση αφορά στην προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων με σκοπό την επιτόπια διοίκηση και συντονισμό επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση μεγάλων συμβάντων ή φυσικών καταστροφών.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται να υπογράψει αύριο σύμβαση ύψους 8,7 εκ. ευρώ για την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία (1 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας). Πρόκειται για την πρώτη υπογραφή σύμβασης για προμήθεια εξοπλισμού του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Σκοπός των Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων είναι η επιτόπια διοίκηση και ο συντονισμός των επιχειρήσεων κατά την αντιμετώπιση μεγάλων βιομηχανικών – τεχνολογικών συμβάντων ή φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, κλπ.).

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Κικίλιας είχε αναφέρει πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας και ένταξης δύο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, ότι έως τις 31/12/2023 είχαν προκηρυχθεί διαγωνισμοί ύψους 800 εκατ. ευρώ και και είχε διαβεβαιώσει πως «στο τέλος Μαρτίου, με τη βοήθεια όλων, θα έχουμε προκηρύξει διαγωνισμούς σε όλο το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ».

Τότε είχε τονίσει πως: «Η κλιματική κρίση δοκίμασε με πολύ σκληρό τρόπο τη χώρα μας. Είναι πλέον σαφές ότι απαιτείται να προχωρήσουμε μπροστά, να ενισχύσουμε και να αλλάξουμε και εμείς τις πολιτικές μας».

Συγκεκριμένα,  είχε καταστήσει σαφές ότι, η πρόληψη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς τους, «μιας που η μεγάλη επιτυχία της επανεκκίνησης σε ταχύτατους ρυθμούς του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και των αποτελεσμάτων της θα φανεί κυρίως από την επόμενη αντιπυρική περίοδο». «Άρα, μετά την πρόληψη μιλάμε για επενδύσεις, μιλάμε για νέα τεχνολογία και προμήθειες. Ο πρωθυπουργός μου έδωσε ξεκάθαρη εντολή. Να προχωρήσει το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ και ό,τι άλλο πρόγραμμα εξοπλισμών έχει η Πολιτική Προστασία».Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Comments are closed.