WWF: Μάθε πως να εξασκείς τα περιβαλλοντικά σου δικαιώματα

Τα περιβαλλοντικά μας δικαιώματα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή μας σε δημόσιες διαβουλεύσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την ενεργό συμμετοχή μας στη διαμόρφωση των αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές μας.

Τα περιβαλλοντικά μας δικαιώματα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή μας σε δημόσιες διαβουλεύσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την ενεργό συμμετοχή μας στη διαμόρφωση των αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές μας. Η συμμετοχή μας στις δημόσιες διαβουλεύσεις είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας, προτείνοντας λύσεις και επηρεάζοντας τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τον τόπο μας. Πολλές φορές όμως δεν συμμετέχουμε σε αυτές είτε γιατί δεν γνωρίζουμε το πώς, είτε γιατί δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία.
Στο πλαίσιο αυτό, η WWF διοργανώνει ε ένα πρακτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 27, 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2024, με στόχο να σε ενημερώσει για τις τρέχουσες διαβουλεύσεις και τα εργαλεία συμμετοχής.
Μέσω του σεμιναρίου θα δωθούν κατευθύνσεις για το πώς να εκφράσεις τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά τις απόψεις σου σε δημόσιες διαβουλεύσεις (π.χ. στην ιστοσελίδα opengov.gr), ενώ θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με ομάδες και πολίτες, βοηθώντας μας παράλληλα στον σχεδιασμό ενός εργαλείου δικτύωσης της κοινωνίας των πολιτών.

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 26 Μαρτίου 2024 στην ημερομηνία που σε εξυπηρετεί και κλείσε τη θέση σου σήμερα! Μην χάσεις την ευκαιρία να μάθεις πώς μπορείς να συμμετέχεις ενεργά και να επηρεάζεις τις αποφάσεις που λαμβάνονται για σένα.

  • Για να εγγραφείς στο σεμινάριο της Τετάρτης 27/3, 18:00 – 20.30 (1η επιλογή) πάτησε εδώ.
  • Για να εγγραφείς στο σεμινάριο του Σαββάτου 30/3, 11:00 – 13:30 (2η επιλογή) πάτησε εδώ.
  • Για να εγγραφείς στο σεμινάριο της Τετάρτης 3/4,  18:00 – 20.30 (3η επιλογή) πάτησε εδώ.

Οι δημόσιες διαβουλεύσεις βρίσκονται στον πυρήνα της δημοκρατίας, συμμετέχοντας σε αυτές, διασφαλίζεις ότι η φωνή σου θα ακουστεί.

Comments are closed.