Με πολεοδομικό σχέδιο οι περιοχές ΟΥΛΕΝ και Αγία Κυριακή στην Κηφισιά

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Δ’ 159/2024) δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα, με τίτλο: «Επανέγκριση της πολεοδομικής μελέτης τμήματος της Πολεοδομικής Ενότητας 8 Αγ. Κυριακή» και τμήματος της πολεοδομικής ενότητας 10 «Νέα Κηφισιά/ΟΥΛΕΝ» (Βαρειές) του Δήμου Κηφισιάς, τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του ίδιου δήμου και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης».

Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, επανεγκρίνει το πολεοδομικό σχέδιο για τμήμα της Πολεοδομικής Ενότητας 8 «Αγία Κυριακή», καθώς και το πολεοδομικό σχέδιο της Πολεοδομικής Ενότητας 10 «Νέα Κηφισιά/ΟΥΛΕΝ» (Βαρειές) του Δήμου Κηφισιάς. Πλέον και για τις δύο περιοχές καθορίζονται χρήσεις γης, συντελεστές και περιορισμοί δόμησης, όπως και οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, οι πεζόδρομοι, οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς, οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, πρασίνου, οι δομές της προσχολικής αγωγής, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των πολιτιστικών λειτουργιών.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά μια χρονίζουσα πολεοδομική εκκρεμότητα. Οι  περιοχές “Βαρειές” – ΟΥΛΕΝ και η Αγία Κυριακή αποκτούν πλέον πολεοδομικό σχέδιο, που σημαίνει ότι διαθέτουν τον “οδικό χάρτη” αξιοποίησης της γης τους. Ο Δήμος θα μπορεί να δημιουργήσει δομές εκπαίδευσης, όπως και να εξασφαλίσει οδικό δίκτυο και κοινόχρηστους χώρους προς όφελος των κατοίκων και παράλληλα οι ιδιώτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες του με κανόνες, τάξη και ασφάλεια δικαίου. Αυτό κάνουμε άλλωστε μεθοδικά για όλη τη χώρα. Με το τιτάνιο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων “Κωνσταντίνος Δοξιάδης”, αίρουμε πολεοδομικές εκκρεμότητες δεκαετιών, υιοθετούμε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και γράφουμε το “Α” της Ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας. Διότι ο πολεοδομικός – χωροταξικός σχεδιασμός προηγείται και προαπαιτείται για τις περισσότερες οικονομικές – επενδυτικές – αναπτυξιακές δραστηριότητες. Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, με την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού. Εύχομαι στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών του, με νέα έργα στις περιοχές που έχουν πλέον σύγχρονο πολεοδομικό σχέδιο. Στο ΥΠΕΝ οργανώνουμε τον χώρο, προστατεύουμε το Περιβάλλον, βοηθούμε την ανάπτυξη».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, δήλωσε: «Ένα χρόνιο πρόβλημα της Κηφισιάς επιλύεται. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, όπως και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την κατανόηση των προβλημάτων και την άμεση επίλυσή τους. Οι περιοχές “Βαρειές” – ΟΥΛΕΝ έχουν πλέον όλες τις πολεοδομικές δυνατότητες για να αναπτυχθούν ως μια “πράσινη”, σύγχρονη και ευρωπαϊκών προδιαγραφών γειτονιά της πόλης μας».

Comments are closed.