Παπαστράτος: Νέα, μεγάλης κλίμακας αναδάσωση πρασινίζει την πολύπαθη Πεντέλη

Την έμπρακτη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, επιβεβαιώνει η εταιρεία Παπαστράτος, έχοντας αναλάβει τη φύτευση 1.000 στρεμμάτων καμένης έκτασης στην Αττική, τα οποία θα γίνουν και πάλι δάσος. Εντός του Μαρτίου, οργάνωσε και υλοποίησε μια εθελοντική δράση αναδάσωσης με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ανθρώπων της εταιρείας, στην Πηγή Καρακαντά, στην Πεντέλη Αττικής. Σηματοδοτήθηκε έτσι, η έναρξη της Β΄ φάσης του µεγάλου Προγράμματος Αναδάσωσης, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, κ. Ευάγγελου Γκουντούφα.

Με αφορμή τον Μάρτιο, μήνα Δασών και Νερού, η Παπαστράτος προχώρησε, μαζί με τους εργαζόμενούς της, στη φύτευση των πρώτων 800 από τα 35.000 δέντρα στην Πεντέλη. Με προϋπολογισμό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδάσωσης, η εταιρεία έχει αναλάβει την επιβίωση και τη φροντίδα 70.000 δέντρων έως το 2026, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Επισημαίνεται, ότι η υλοποίηση της Α` φάσης του έργου, περιλαμβάνει τη φύτευση και φροντίδα 35.000 δέντρων στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, επισήμανε τη σημασία των δασών ως “πνεύμονα” της περιοχής και την ανάγκη για ενέργειες που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης, τόνισε τη δέσμευση της εταιρίας να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική καταστροφή και την απόφασή της να παρέμβει με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδάσωσης για την Αττική και όχι με μια απλή δενδροφύτευση. Από την πλευρά του ο κ. Θέμης Χασιώτης Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας της Παπαστράτος, έδωσε έμφαση στο ότι η εταιρεία θα φροντίσει να επιτευχθεί ο στόχος της και τουλάχιστον το 75% των δέντρων να επιβιώσουν.

Η Παπαστράτος μέσα από την εταιρική Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης προσφέρει μια ανανεωμένη ελπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος και απαντά με πράξεις στην περιβαλλοντική κρίση και τις προκλήσεις της.

Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της εθελοντικής δράσης αλλά και του συνόλου του έργου της αναδάσωσης έχει αναλάβει η Sympraxis, ως επίσημος συνεργάτης της Παπαστράτος σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης.

Comments are closed.