«Νέα εποχή» για τη Θεσσαλονίκη: Προς το τέλος εργασιών οδεύει το εργοτάξιο του FlyOver

Όταν ολοκληρωθεί θα φανεί πώς θα διαμορφωθεί η κίνηση στην περιφερειακή οδό της συμπρωτεύουσας στην τελική της μορφή

Όταν ολοκληρωθεί το εργοτάξιο του FlyOver θα φανεί και πώς θα διαμορφωθεί η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης στην τελική της μορφή, κάτι που προσδιορίζεται στα τέλη Απριλίου, εκτίμησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο 18ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη»

«Αυτό που γίνεται τώρα είναι οι πρόδρομες εργασίες και όντως οι πρόδρομες εργασίες πήγαιναν -τουλάχιστον όταν μίλησα και το είπα αυτό- πολύ γρηγορότερα απ ό, τι περιμέναμε και πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί και το εργοτάξιο θα πάρει την τελική του μορφή, δηλαδή θα έχει μεταφερθεί στο ανατολικό τμήμα της οδού προς την πλευρά του Σέιχ Σου», είπε ο κ.Ταχιάος, εξηγώντας ότι αυτό είναι πάρα πολύ βασικό ώστε «να μπει και ο φορέας για να αρχίσει να κατασκευάζεται το έργο».

Σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγων των εργασιών για το FlyOver ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά όταν ολοκληρωθεί το εργοτάξιο τότε θα δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί η κίνηση στην περιφερειακή στην τελική της μορφή», παρατηρώντας και ότι σταδιακά παρατηρείται βελτίωση της κατάστασης.

«Έχουν βελτιωθεί δραστικά οι συνθήκες κυκλοφορίας μέσα από την ίδια την πόλη για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί αυτή τη στιγμή η πόλη αστυνομεύεται και αυτό που πραγματικά έλειψε -γιατί αυτό είναι που προκαλεί τη φόρτιση- είναι η παράνομη στάθμευση στις βασικές διαμπερείς οδούς που διέρχονται μέσα από την πόλη και επιτρέπουν την κίνηση από νότο προς βορρά βορειοανατολικά, δηλαδή από τη μεριά της Χαλκιδικής και της Καλαμαριάς προς τη μεριά της ΠΑΘΕ. Σιγά σιγά το βλέπουμε ότι τα πράγματα βελτιώνονται, γιατί αλλάζει και το μοτίβο των μετακινήσεων στην πόλη. Ο καθένας επιλέγει την οδό που αυτός θεωρεί ότι πλέον τον εξυπηρετεί καλύτερα και αυτό βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι δεν υπάρχει στην περιφερειακή οδό πρόβλημα», επισήμανε ο υφυπουργός, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχεδιασμός για δακτύλιο.

Ο κ. Ταχιάος έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την περιφέρεια για τη σηματοδότηση, αλλά και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο για τη δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ, όσο και για να γίνεται μόνο νυχτερινή αποκομιδή. «Έχει κατατεθεί τροπολογία -τουλάχιστον έχει υπογραφεί από εμένα- για τη χορήγηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης μιας έκτακτης επιχορήγησης για τα προσεχή χρόνια, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αυξημένη εργατική δαπάνη λόγω της νυχτερινής αποκομιδής. Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες», είπε.

Comments are closed.