Η CFMS εξασφάλισε 2,4 εκατ. λίρες για το σχεδιασμό ενός συστήματος υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας

Μια εταιρεία τεχνολογίας του Μπρίστολ στη Μ. Βρετανία βραβεύτηκε με 2,4 εκατομμύρια λίρες από την κυβέρνηση για να αναπτύξει ένα υπολογιστικό σύστημα με σκοπό την αντιμετώπιση μερικών από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Το Κέντρο Μοντελοποίησης και Προσομοίωσης (CFMS), στο Emersons Green, εξασφάλισε το βραβείο και τη χρηματοδότηση των 2,4 εκατομμυρίων από το Τμήμα Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας για το σύστημα Υπολογιστών Υψηλής Απόδοσης (HPC).

Ο Sam Paice, διευθύνων σύμβουλος του CFMS, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η τεχνολογία παίζει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων και ότι η την ανάπτυξη νέων υπολογιστικών μορφών θα βοηθήσει στην εύρεση λύσεων.

Ο υπουργός Επιστήμης, Καινοτομίας και Έρευνας, Andrew Griffith, υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων έργων για την παροχή πρωτοποριακών λύσεων σε παγκόσμιες προκλήσεις όπως είναι η κλιματική αλλαγή. Επίσης, επισήμανε το θετικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στην τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας υψηλής ειδίκευσης θέσεων εργασίας.

Το CFMS, με τη χρηματοδότηση, δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια ευρεία γκάμα προβλημάτων ενώ παράλληλα θα προωθεί τη συνεχή καινοτομία.

Το CFMS είχε προηγουμένως ασφαλίσει επενδύσεις και από το Ταμείο Υποδομής Διαστημικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δημιουργία ενός πιλοτικού κέντρου δεδομένων για την επόμενη γενιά τεχνολογίας στον τομέα της διαστημικής μηχανικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Comments are closed.