Ημερίδα ΙΕΝΕ: «Ευκαιρία ή Τροχοπέδη οι Στόχοι της Ενεργειακής Μετάβασης για ΑΠΕ και Ενεργειακή Αποδοτικότητα»

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει την ημερίδα «Ευκαιρία ή Τροχοπέδη οι Στόχοι της Ενεργειακής Μετάβασης για ΑΠΕ και Ενεργειακή Αποδοτικότητα» την Πέμπτη 18 Απριλίου, ώρες 09:00 – 18:00, στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στο Μαρούσι.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να διαφωτίσει το κρίσιμο ζήτημα της προαγωγής των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας εντός του πλαισίου των ενεργειακών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς η στρατηγική της Ευρωπαϊκής πράσινης μετάβασης θα αξιολογηθεί αυστηρά κατά τη διάρκεια των επερχόμενων Ευρωπαϊκών Εκλογών, η ημερίδα στοχεύει να αναδείξει τα οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα των κλιματικών πολιτικών που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η σύνδεση των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της προώθησης των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών κρατών για ενεργειακή ασφάλεια και αυτονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας. Δεδομένης της συνεχιζόμενης ρευστότητας στη διεθνή γεωπολιτική αρένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα μεταξύ συμβατικής και πράσινης ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, η εξάρτηση της Ευρώπης από ενεργειακές εισαγωγές παραμένει ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας, τόσο για την οικονομική, όσο και πολιτική ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, η εντεινόμενη πρόκληση της ενεργειακής αποδοτικότητας των ΑΠΕ, ειδικότερα όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει να βρει αποτελεσματικές μεθόδους αποθήκευσης, αναδεικνύει το κενό ανάμεσα στη βραδέως αυξανόμενη αποδοτικότητα των ΑΠΕ και τις ταχύτατα αυξανόμενες ανάγκες της Ευρωπαϊκής οικονομίας για ανάπτυξη.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με τον Πρόεδρο του ΙΕΝΕ, κ. Κ. Σταμπολή, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ. Αρ. Αϊβαλιώτης, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Δ. Φούρλαρης, Αντιπρόεδρος Β’ Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, και ο κ. Γ. Γιαρέντης, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΠΕΕΠ. Μεταξύ άλλων εκλεκτών εισηγητών, στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι κ. Γιάννης Μανιάτης, πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Δρ. Απ. Αρβανίτης, Προϊστάμενος Τμήματος Γεωθερμίας  Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, καθώς και ο κ. Χ. Ζαφείρης, Υπεύθυνος Δέσμης Έργων Βιοαερίου και Βιομεθανίου Τμήματος Βιομάζας  ΚΑΠΕ.

Από αυτή την ημερίδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνωστοί εκπρόσωποι του ελληνικού ενεργειακού τομέα. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι κ. Γιώργος Ρόκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος R Energy1 Holdings S.A., κ. Αντώνης Κοντολέων Πρόεδρος ΔΣ ΕΒΙΚΕΝ, κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, από την ΡΑΑΕΥ, κ. Κυριάκος Στρατάκος, Head of Business Development and Operational Excellence Motor Oil Renewable Energy. Παράλληλα, οι κ. Ανδρέας Πετροπουλέας, Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας, Elpedison και Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρισμού του ΙΕΝΕ, κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος, ΣΠΕΦ, και κ. Δ. Ζαφειρόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Forena Energy. Επίσης, οι κ. Μιχάλης Χατζηγάκης, CEO Hexicon Α.Ε., κ. Παν. Σταμούλης, Όμιλος Sunlight, κ. Κ. Θεοφύλακτος, Γενικός Γραμματέας ΙΕΝΕ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας ΙΕΝΕ, και η κ. Αλ. Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΙΝΖΕΒ και πολλοί άλλοι.

Συνολικά, περισσότερα από 25 έμπειρα στελέχη του τομέα των ΑΠΕ και της Ενεργειακής Αποδοτικότητας θα μιλήσουν στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ.

Χορηγοί της Ημερίδας είναι η Elpedison και η R-Energy1, ενώ στους υποστηρικτές συμπεριλαμβάνονται  η Giannini Law Firm, η EnSCo, Forena Energy και η Sunlight.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμμετοχή στην Ημερίδα για τα μέλη και τους συνεργάτες του ΙΕΝΕ είναι εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα και πληροφορίες εγγραφής θα βρείτε εδώ.

Comments are closed.