Κόκκαλης: Ψηφίζουμε για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό. Ψηφίζουμε για τον ΚΟΣΜΟ

Σε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Αμαλία», ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, την πολιτική πρόταση του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου. Τον κ. Κόκκαλη πλαισίωσαν εκπρόσωποι του κόμματος «Πράσινοι-Οικολογία» και του «Βολτ Ελλάδας» που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο Πέτρος Κόκκαλης συνόψισε το μήνυμα του ΚΟΣΜΟΥ ενόψει των ευρωεκλογών: «Το μήνυμα του Κόσμου, του κόμματός μας, για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές είναι πολύ απλό και συνάμα μεστό: Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για το κλίμα. Ψηφίζουμε για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό. Ψηφίζουμε για τον ΚΟΣΜΟ».

Στην τοποθέτηση του ο κ.  Κόκκαλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί έναν ενδεχόμενο κίνδυνο για το μέλλον, αλλά μια άμεση απειλή για το παρόν. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό, τη ζωή στον πλανήτη έτσι όπως την έχουμε γνωρίσει. Η κλιματική κρίση δεν είναι ένα πρόβλημα ανάμεσα στα άλλα. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Τόνισε επίσης ότι «η Εθνική Πράσινη Συμφωνία αποτελεί ένα συνολικό  μεταρρυθμιστικό σχέδιο  για να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, να ενισχυθεί η ανάπτυξη με δίκαιη κατανομή των κερδών της, να χτιστεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και να γίνουμε μια πραγματική ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι η ρηξικέλευθη και ταυτόχρονα ρεαλιστική δέσμη συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτεί η συγκυρία. Είναι ο τρόπος να γίνουμε Δανία του νότου και όχι Αίγυπτος του βορρά».

Ο Πέτρος Κόκκαλης άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση αποτελεί έναν όλο και πιο προβληματικό συνδυασμό πολύ χαμηλής διοικητικής επάρκειας και ιδιαίτερα ενισχυμένης καθεστωτικής λογικής. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν σημαία το «μένουμε Ευρώπη» μάς φέρνουν αντιμέτωπους με την Ευρώπη, ακολουθώντας τα χνάρια του Όρμπαν της Ουγγαρίας».

Αλλά τα βέλη του στράφηκαν εναντίον και των άλλων κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης που «δεν συντονίζονται με τις επιταγές των καιρών, υποτιμούν τη σημασία της επεξεργασίας σοβαρών προγραμματικών προτάσεων, θέτουν σε δεύτερη μοίρα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης». Κάνοντας σαφείς τις προθέσεις για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Κόκκαλης  τόνισε ότι μια ισχυρή παρουσία του ΚΟΣΜΟΥ στην Ευρωβουλή, «θα αποτελέσει τον καταλύτη για να την ανασυγκρότηση της προοδευτικής αντιπολίτευσης ούτως ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική κυβερνητική λύση που ζητούν οι πολίτες».

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου χαιρετισμό απηύθυνε η Βασιλική Γραμματικογιάννη, Συμπρόεδρος του κόμματος «Πράσινοι-Οικολογία» και Συνεπικεφαλής της καμπάνιας του ΚΟΣΜΟΥ, καθώς και ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης, Εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του «Βολτ Ελλάδας».

Comments are closed.