GRECiOT: Κορυφαίες λύσεις παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα

Μέσα σε λίγα χρόνια η Startup αναπτύχθηκε σημαντικά μια και στα πρώτα της βήματα εξασφάλισε επίσημα δικαιώματα διανομής και υποστήριξης για τους Ισπανικούς περιβαλλοντικούς σταθμούς της Kunak, γνωστούς για την βραβευμένη αξιοπιστία τους στις μετρήσεις μικροσταθμών.

Με έτος ίδρυσης το 2020 στη Θεσσαλονίκη, η GRECiOT έχει αναδειχθεί σε πρωτοπόρο δύναμη στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τόσο για μετρήσεις ποιότητας αέρα εξωτερικού όσο και εσωτερικού χώρου.

Μέσα σε λίγα χρόνια η Startup αναπτύχθηκε σημαντικά μια και στα πρώτα της βήματα εξασφάλισε επίσημα δικαιώματα διανομής
και υποστήριξης για τους Ισπανικούς περιβαλλοντικούς σταθμούς της Kunak, γνωστούς για την βραβευμένη αξιοπιστία τους στις μετρήσεις μικροσταθμών.

Επιπλέον, ως επίσημοι μεταπω λητές των αισθητήρων μέτρησης εσωτερικού χώρου της Νορβηγικής Airthings, η GRECiOT έχει εδραιώσει τη θέση της στην αγορά παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα στη χώρα μας με τις άρτιες υλοποιήσεις της.

Η συμμετοχή της εταιρείας στο επίσημο ελληνικό μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων Elevate Greece υπογραμμίζει περαιτέρω τη θέση της στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, ενώ σε συνεργασία με έγκριτα ιδρύματα όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η
GRECiOT επενδύει σημαντικά στην έρευνα και μελέτες αιχμής.

Αξιοποιώντας κορυφαίο εξοπλισμό και εξελιγμένο λογισμικό, οι λύσεις της εταιρείας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις προσφέροντας βιώσιμες και ευέλικτες απαντήσεις σε σημαντικές προκλήσεις, συμβάλλοντας
σε ένα πιο πράσινο βιομηχανικό τοπίο αλλά και την βέλτιστη υλοποίηση σε απαιτητικά περιβάλλοντα.

Μερικά παραδείγματα συνεργασιών της GRECiOT να περιλαμβάνουν:

• Εγκατάσταση Περιβαλλοντικών Σταθμών στα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε (HeleniQ Energy).
• Εγκατάσταση Περιβαλλοντικού Σταθμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
• Παράδοση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του νέου συστήματος απεικόνισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για τους
πολίτες.
• Εγκατάσταση αισθητήρων σε ερευνητικό έργο του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Όπως μας ανέφεραν οι ιδρυτές της Startup όταν πρόκειται για τοποθέτηση αισθητήρων και μετρήσεις σε χώρους με ευαίσθητες
κοινωνικές ομάδες όπως μαθητές, ασθενείς σε νοσοκομεία για παράδειγμα, οι λύσεις πέρα από χρήσιμες είναι αναγκαίες και καθο-
ριστικές όχι μόνο για εξοικονόμηση πόρων αλλά και για την βελτίωση της υγείας των πολιτών. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι όταν η εταιρεία εγκατέστησε αισθητήρες εσωτερικού χώρου σε αίθουσες διδασκα-
λίας μαθητών σε σχολείο, όπου εντοπίστηκαν υψηλές τιμές ραδονίου
με αποτελέ σματα να παρθούν άμεσα μέτρα για την μετεγκατάσταση των μαθητών και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτήριο.

Τέλος, τα μελλοντικά σχέδια της GRECiOT είναι να συνεχίσει να υλοποιεί έργα με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό σε συνεργασία με το δίκτυο συνεργατών (κυρίως Συμβούλων) που αναπτύσσει.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #48

Comments are closed.