ΚΟΣΜΟΣ: Ώρα Μνήμης & Συμφιλίωσης για όσους έχασαν τη ζωή τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Την 8η και 9η Μαΐου κάθε έτους τιμάται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η «Ώρα Μνήμης και Συμφιλίωσης για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Η επέτειος αυτή αποτελεί στην πραγματικότητα και την επέτειο τερματισμού του Πολέμου, ο οποίος έληξε στην Ευρώπη, κατόπιν της άνευ όρων παράδοσης της Γερμανίας, στις 8 Μαΐου 1945 και ώρα 23:01.

Με την παγκόσμια ειρήνη να κρέμεται σε μια κλωστή, η συγκεκριμένη επέτειος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί ευκαιρία για αναστοχασμό σχετικά με τις ολέθριες συνέπειες των πολέμων και τη σημασία της Ειρήνης, που αποτελεί υπέρτατο αγαθό και ύψιστη αξία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε για να προστατεύει την ειρήνη και τη δημοκρατία και να υπερασπίζεται την ελευθερία, τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη. Ως Πράσινοι θα κάνουμε αυτή την ιδρυτική υπόσχεση πραγματικότητα για όλους.

Ο ΚΟΣΜΟΣ διεκδικεί την ασφάλεια, το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, αλλά και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα να ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, αφού αποτελούν την προϋπόθεση για μια ζωή με ειρήνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις τιμούμε πραγματικά τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και προχωρούμε στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, όπου τα παιδιά μας δεν θα κινδυνεύσουν να ζήσουν τη φρίκη που έζησαν οι πρόγονοι μας.

Η ευκαιρία είναι μπροστά μας. Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις που ενεργοποιούνται για να αποκτήσουν αυξημένη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο. Στις 9 Ιουνίου, ψηφίζουμε για το μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Comments are closed.