Business Voice Week: Τo καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού!

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή σας με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ business περιεχόμενο!

Το παζλ των επιτοκίων, η FED, η ΕΚΤ και η Γαλλία

Μετά από περίπου δύο χρόνια ξέφρενης ανόδου των επιτοκίων σε όλες τις σημαντικές οικονομίες του πλανήτη, η αντίστροφη διαδικασία έχει ξεκινήσει. Τα επιτόκια που αύξησαν οι Κεντρικές Τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, ξεκίνησαν να μειώνονται.

Πολλοί νομίζουν ότι η ΕΚΤ είναι αυτή που έκανε την αρχή, αλλά έχουν λάθος. Η ΕΚΤ είναι η μεγαλύτερη Κεντρική Τράπεζα μέχρι τώρα που ανακοίνωσε τον Ιούνιο την πρώτη μείωση επιτοκίων, αλλά υπάρχουν πολύ σημαντικές Κεντρικές Τράπεζες που εποπτεύουν μεγάλες οικονομίες οι οποίες προηγήθηκαν. Μάλιστα ανάμεσά τους είναι οικονομίες και χώρες, των οποίων τα νομίσματα είναι –όπως και το ευρώ- στο δείκτη δολαρίου και στα σημαντικότερα νομίσματα διεθνώς.

 

Στο μυαλό του Γιώργου Στάσση

Η ΔΕΗ ανάγεται σε μεγάλο ενεργειακό «παίκτη» της Ευρώπης: End-to-end παρουσία σε επιλεγμένες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναζήτηση διασυνδεδεμένων συνεργειών, βλέμμα προς την Βόρειο Αφρική και την Ασία, αλλά και καινοτομική προσέγγιση αντίστοιχη του μοντέλου της ενέργειας στην αγορά των Data centers φαίνεται πως βρίσκονται στα… προσεχώς για την ΔΕΗ, όπως αποτυπώνονται από τις σκέψεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Γιώργου Στάσση, ο οποίος σε μια πενταετία που βρίσκεται στο «τιμόνι» της έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα μνημειώδες turn around, αναδεικνύοντας τη ΔΕΗ ως ισότιμο εταίρο με τους μεγαλύτερους παίκτες στο ενεργειακό «τραπέζι» της Γηραιάς Ηπείρου.

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σοφία Εφραίμογλου

Η Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών μιλάει αποκλειστικά στο Business Voice για τις δράσεις του ΕΒΕΑ και την στήριξη που παρέχει σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και για όσα χρειάζονται οι επιχειρήσεις προκειμένου να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές.

Αγαμέμνων Σταυρόπουλος: Τα ψέματα, τα μεγάλα ψέματα, η στατιστική και οι παρατάσεις της ΑΑΔΕ

Ο νόμος προβλέπει ότι η πρώτη δόση του φόρου που προκύπτει από την φορολογική δήλωση φυσικών και νομικών προσώπων, καταβάλλεται εμπρόθεσμα μέχρι την τελευταία εργάσιμη του μηνός Ιουλίου (άρθρα 67 και 68 του Ν. 4172/2013 «Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος»). Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης να ορίζεται νωρίτερα από την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου.

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

Καύσωνας 2024

Ενώ ο ήλιος πλησιάζει στο ζενίθ του βόρειου ημισφαιρίου και η θερινή ισημερία μας υπενθυμίζει την επικείμενη άφιξη του καλοκαιριού, μια ανησυχητική πραγματικότητα μας χτυπάει την πόρτα. Το 2024 δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι – είναι μάλλον η αρχή ενός εφιάλτη που ξετυλίγεται σε πραγματικό χρόνο.

Ήδη στους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Washington Post, πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι βίωσαν τουλάχιστον μια ημέρα όπου ο δείκτης θερμότητας (heat index) έφτασε το απειλητικό για τη ζωή όριο των 40°C.

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

Θανάσης Λασκούδης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι εντάσεις ΕΕ-Κίνας φουντώνουν καθώς η κινεζική κυβέρνηση εξαπολύει πυρά κατά της ανακοίνωσης της ΕΕ για δασμούς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη (12 Ιουνίου) ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς ύψους 17,4% έως 38,1% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα, προκαλώντας έντονες καταδίκες από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία απειλεί να λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την υπεράσπιση των εταιρειών της.

Comments are closed.