Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη

Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πολύ δύσκολη η σημερινή ημέρα με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Επικράτειας.

Τις τελευταίες ώρες έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις. Σχεδόν κάθε 10 λεπτά, ξεσπά και μια νέα πυρκαγιά.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο χρόνο.

Όμως, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κορωπί και  ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων είναι σε εξέλιξη. Αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 μποφόρ.

Γι αυτό εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη 2 μηνύματα για απομάκρυνση από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι.

Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους και οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς.

Σε εξέλιξη είναι ακόμη μια επικίνδυνη πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας. Και σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή της Δάρδιζας.

Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση.

Comments are closed.