Lamda Development: Ο σχεδιασμός για το Ελληνικό και τα έργα που θα μεταμορφώσουν την περιοχή

«Το Ελληνικό είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί από την αρχή ως μία έξυπνη πόλη, με προηγμένες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά την νέα παρουσίαση για το εμβληματικό project.

Το όραμα και τον συνολικό σχεδιασμό για τη μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό, αλλά και τα έργα που θα ολοκληρωθούν έως το 2025, παρουσίασε σήμερα η Lamda Development. Πρόκειται για την τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση, της εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το εμβληματικό αυτό έργο που θα μεταμορφώσει το παλαιό αεροδρόμιο σε μία πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

«Το Ελληνικό ξεκίνησε και έως το 2025 ένα μεγάλο μέρος του θα είναι έτοιμο, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να το ζήσουν και να νιώσουν υπερήφανοι. Μία περιοχή που σήμερα είναι δύσκολα προσβάσιμη και αποκομμένη από τον αστικό ιστό θα μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια, αποκλειστικά με ιδιωτική χρηματοδότηση, σε μία σύγχρονη πράσινη πόλη που θα μπορούμε όλοι μας να επισκεπτόμαστε και να απολαμβάνουμε. Το Ελληνικό είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί από την αρχή ως μία έξυπνη πόλη, με προηγμένες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ σχεδιάστηκε ώστε να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο και ανθεκτικό στην κλιματική αλλαγή», ανέφερε, στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«Το Ελληνικό αλλάζει την αρχιτεκτονική και πολεοδομική φιλοσοφία της Αθήνας. Η κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, η πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές που περιλαμβάνουν σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας αλλά και χώρους διασκέδασης και αναψυχής, η υιοθέτηση αυστηρών αρχών περιβαλλοντικού σχεδιασμού, αλλά και η σύνδεση με τις γύρω περιοχές ώστε το Ελληνικό να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους, όπου και αν βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, είναι βασικές αρχές του σχεδιασμού μας», επεσήμανε ο Chief Planning & Construction Officer, Δημήτρης Ζωντανός.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

Comments are closed.