ClimAccelerator Beyond: Ποιες Startups διακρίθηκαν στο πρόγραμμα του Impact Hub Athens

To επτάμηνο πρόγραμμα του EIT Climate-KIC έτρεξε από το Impact Hub Athens με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές.

Tο Impact Hub Athens πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ένα υβριδικό event για το δεύτερο σκέλος του προγράμματος ClimAccelerator Beyond. Το πρόγραμμα, υλοποιείται παράλληλα από τα Impact Hubs στην Κροατία, την Τσεχία, την Σερβία και τη Σλοβενία με τη συμμετοχή 120 Startups. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμων, αναγεννητικών και καινοτόμων λύσεων για για την προάσπιση του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάιο του 2021, και έχει ενισχύσει ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου 9 εταιρείες με βραβεία 36.000 ευρώ καθώς και με ένα σύνολο εργαστηρίων με καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία, εξατομικευμένης καθοδήγησης και σύνδεση- συνεργασία με ειδικούς, ειδήμονες και στελέχη από περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιχειρήσεις.

Τέσσερις startups ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν για τις καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις που προάγουν τον θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικής ενδυνάμωσης, που υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΕΙΤ Climate-KIC και, για την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι Startups που διακρίθηκαν είναι οι:

EV Loader, μια ανοιχτή πλατφόρμα που βοηθά επαγγελματίες κι επιχειρήσεις με σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης, παρέχοντάς τους ολόκληρο το σύστημα διαχείρισης κρατήσεων και πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και με πλήρη διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθά να προσελκύσουν περισσότερους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνοντας τα έσοδά τους και εξορθολογίζοντας τις συναλλαγές τους.
Dataphoria, μια analytics-as-a-service πλατφόρμα που βοηθά στην αυτοματοποίηση και παρακολούθηση των ESG analytics, δημιουργώντας ταυτόχρονα Business Intelligence συστήματα.
Aegean Cargo Sails, που παρουσίασε ένα οικολογικό μοντέλο θαλάσσιας μεταφοράς με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου “γαλάζιας οικονομίας” στο Αιγαίο.
Théla, μια εταιρία που εστιάζει στη βιωσιμότητα στο χώρο της μόδας συνδυάζοντας χρησιμοποιημένο πλαστικό και παραδοσιακές τεχνικές.

Στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος συμμετείχαν επίσης η Ankaa Project η οποία υποστηρίζει μετανάστες, πρόσφυγες και αποκλεισμένους από την εργασία Έλληνες, η Feel Good Food με δημιουργία γευμάτων vegan για το γραφείο και το Open Food Network Greece με ένα marketplace αγροτικών προϊόντων.

Υπεύθυνοι για την ανάδειξη των νικητών στο ελληνικό σκέλος του προγράμματος, ήταν οι Εύα Λιανού (Ίδρυμα Λάτση), Ρηνέτα Μήτση (Όμιλος Goody’s – Everest), Ιόλη Χριστοπούλου (The Green Tank), Paul Kidner (Ίδρυμα Tima) και ο Αλέξανδρος Καρύδης (Sporos Platform).

Στον τρίτο και τελευταίο κύκλο του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου θα πάρουν μέρος και άλλες, πιο ώριμες, ελληνικές Startups για pitching και B2B meetings με εταιρείες και επενδυτές.

Comments are closed.