Ανακοινώθηκε η νέα Γενική Γραμματεία Δασών

Νέος Γενικός Γραμματέας Δασών είναι ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος υπήρξε Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.

Αλλαγές Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Με τις αλλαγές αυτές σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη δίδεται έμφαση στην προώθηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, ειδικά αυτών που αφορούν στην εργασία, στην προστασία των δασών, στην παρακολούθηση διεθνών τάσεων για την χάραξη δημόσιων πολιτικών. Δημιουργούνται λοιπόν τρεις νέες γενικές γραμματείες. Η Γενική Γραμματεία Δασών, η Γενική Γραμματεία Δασών η Γενική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης και η Ειδική Γραμματεία Δημοσιονομικών Ελέγχων.

Η δημιουργία αναβαθμισμένης ΓΓ Δασών με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη, στην Κεντρική Διοίκηση δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος. Νέος Γενικός Γραμματέας Δασών ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Αραβώσης.Επίσης, νέος Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ορίστηκε ο Πέτρος Βαρελίδης, ο οποίος παρέλαβε τη θέση από τον Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Αραβώσης;

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Aachen της Γερμανίας. Είναι κάτοχος M.Sc. in Management Science από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ενώ έχει κάνει τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Μ.Π. σε θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας.

Είναι καθηγητής «Σχεδιασμού Διαχείρισης και Αξιολόγησης Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων» στο ΕΜΠ. Επίσης, είναι καθηγητής και στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) από το 1997 έως σήμερα. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Imperial College και συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia-Earth Engineering Center. Ακόμα, είναι συντονιστής της «Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση, τις Επενδύσεις και την Επιχειρηματικότητα.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και Συντονιστής της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Υπήρξε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Περιβάλλοντος.

Έχει μεγάλη μελετητική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης και αξιολόγησης επενδύσεων, επιχειρησιακής έρευνας και ανάλυσης περιβαλλοντικών επενδύσεων. Επιπλέον, είναι συγγραφέας σχετικών βιβλίων, μεγάλου αριθμού διεθνών επιστημονικών δημοσιεύσεων και συντονιστής σημαντικών ερευνητικών έργων.Μάλιστα, έχει οργανώσει 11 Διεθνή Συνέδρια. Μέχρι πρόσφατα υπήρξε Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Τέλος, υπήρξε συνιδρυτής της μεγαλύτερης εθνικής εθελοντικής καμπάνιας (45.000 εθελοντές) LETS DO IT GREECE όπου καθαρίζεται όλη ή χώρα μέσα σε μια μέρα με συμβολικό χαρακτήρα στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας LETS DO IT WORLD.

Comments are closed.