Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και…η Manchester City!

Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, Masdar.

Η πρωταθλήτρια της Premier League, Manchester City ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, Masdar. Μέσω της συνεργασίας αυτής η Masdar θα γίνει Επίσημος Εταίρος της ομάδας.

Η Masdar η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανανεώσιμη ενέργεια, στις καθαρές τεχνολογίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη, ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη πρότζεκτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και γενικότερα στις διεθνείς αγορές. Ακόμα, έχει ενεργή διεθνή παρουσία σε περίπου 40 χώρες παγκοσμίως.

Στα πλαίσια της νέας συμφωνίας η Masdar και η Manchester City θα συνεργαστούν πάνω σε πολλά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων και πάνω σε μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση πάνω στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Το λανσάρισμα της εκστρατείας θα συμπέσει με την Εβδομάδα Βιωσιμότητας στο Αμπού Ντάμπι (ADSW), την οποία διοργανώνει η Masdar. Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου.
Ο Senior Vice President του Global Partnership Sales της Manchester City, Stephan Cieplik, δήλωσε σχετικά: «Στη Manchester City έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε τη βιωσιμότητα και την υπευθυνότητα μας, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε πως η ομάδα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη «φωνή» για να εμπνεύσει τον κόσμο να προσπαθήσει περισσότερο για το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό το κομμάτι. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ένα βιώσιμο μέλλον μπορεί να επιτευχθεί  μόνο μέσα από τη συνεργασία με τους εταίρους  και τους οπαδούς μάς. Για τον λόγο αυτό, καλωσορίζουμε τη Masdar, σήμερα ως Επίσημο Εταίρο για να πραγματοποιήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι».
Με τη σειρά του, ο Chief Executive Officer, της Masdar, Mohamed Jammel Al Ramahi, δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας και μας επηρεάζει όλους. Εάν δουλέψουμε όλοι μαζί  για να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο, τότε θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε αυτήν την πρόκληση σε ευκαιρία. Η Manchester City είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, ενώ και η Masdar είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή στην καθαρή ενέργεια. Μέσα από τη συνεργασία μας, θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας στο να συμβάλουμε στην επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος».
Η Masdar οδεύει στο να γίνει κολοσσός καθαρής ενέργειας, καθώς στα πλάνα της βρίσκεται η δημιουργία 50 GW ισχύος έως το 2030.

Comments are closed.