Δημόσια διαβούλευση για την κλιματική κρίση

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους δημότες σε δημόσια διαβούλευση για την κλιματική αλλαγή.

Σε δημόσια διαβούλευση για την κλιματική κρίση καλεί ο Δήμος Αθηναίων τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και διάφορους φορείς.

Με το ερωτηματολόγιο «Η Αθήνα αλλάζει το κλίμα», ο Δήμος προσπαθεί να δώσει φωνή στους κατοίκους της Αθήνας, σε φορείς και ιδιώτες, καλώντας τους να μοιραστούν την άποψη τους για την κλιματική κρίση στην πόλη τους, πώς αυτή επιδρά, τι συνέπειες έχει και τι πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι είναι πρωτεύουσας σημασίας για την αντιμετώπισή της.

«Θέματα όπως η ποιότητα της καθημερινότητας στην πόλη, η ποιότητα του αέρα, το περιβάλλον, η ενεργειακή αναβάθμιση, η διαχείριση απορριμμάτων, η επανάχρηση κτιρίων, η αναβάθμιση χώρων πρασίνου και πολιτισμού αποτελούν ήδη πεδία όπου ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις με “πράσινο” πρόσημο» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του.

Επίσης, σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει ότι η Αθήνα ήδη βιώνει «τις συνέπειες της κλιματικής απειλής, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, αν δεν θωρακίσουμε την πόλη μας, η ζωή στην Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι δύσκολη. Οι καύσωνες της περασμένης χρονιάς και η πρόσφατη χιονο-καταιγίδα το κατέστησαν σαφές» αναφέρει και προσθέτει ότι ο Δήμος Αθηναίων επικαιροποιεί το Σχέδιο Δράσης της Αθήνας για το Κλίμα, με ορίζοντα το 2050 «σε επιστημονικά δεδομένα και με διεθνείς προδιαγραφές». Στοχεύει, σημειώνει, «σε μια πόλη πιο ελκυστική, με βιώσιμη τοπική οικονομία, και καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας για τους δημότες, επιχειρηματίες και επισκέπτες μα».

Comments are closed.