Σπήλιος Λιβανός: Νέα αποζημίωση για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε αποζημίωση 0,22 ευρώ το κιλό για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Στα 0,22 ευρώ το κιλό θα ανέρχεται η αποζημίωση των παραγωγών πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά την επίσκεψή του σε περιβόλια στην περιοχή Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας.

Τον αρμόδιο υπουργό συνοδεύει και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ανέφερε ότι τα πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην συγκεκριμένη περιοχή θα αναθεωρηθούν και μάλιστα έχει συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο Σ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους αγρότες, γεγονός που αποδείχθηκε και την προηγούμενη χρονιά που ο ΕΛΓΑ πλήρωσε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις».

Στο μεταξύ το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής έθεσε στον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Βρουλίτης με τον Σ. Λιβανό να επισημαίνει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ.

Comments are closed.