ΕΕ: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αύξηση της τροφοδοσίας με LNG

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως η ΕΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους προμηθευτές για την αύξηση της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, λόγω «ανησυχιών» για την τροφοδοσία από την Ρωσία, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δημιουργούμε μία σύμπραξη ενεργειακής ασφάλειας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορά κυρίως την τροφοδοσία με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Συζητούμε και με άλλους προμηθευτές φυσικού αερίου, όπως η Νορβηγία, για την αύξηση των προμηθειών προς την Ευρώπη», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από τα γερμανικά μέσα.

Η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Δύση και την Μόσχα για την Ουκρανία έχει αυξήσει τις ανησυχίες για τις ροές του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω της μείωσης των εισαγωγών από την Ρωσία, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Comments are closed.