Βασίλης Κικίλιας: Η Μύκονος στον «πυρήνα» της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

Ο Υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια της συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μυκόνου, παρουσίασε τη μελέτη του ο Υπουργείου Τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μυκόνου.

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά και φορείς του νησιού, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Β. Κικίλιας παρουσίασε μελέτη που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μυκόνου και συζητήθηκαν προτεινόμενες δράσεις, σε ένα νησί που αποτελεί προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Οι δράσεις αυτές αφορούν την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση υποδομών, την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη διαχείριση της κρουαζιέρας και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού: «Κοινός στόχος μας είναι να πετύχουμε στη Μύκονο ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης, επικεντρωμένο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού. Η Μύκονος είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός παγκοσμίως και βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας απόφασης να αποτελέσει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Comments are closed.