Περιφέρεια Αττικής: Συνδράμει στη σωστή διαχείριση αποβλήτων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Παραδόθηκαν στον Δήμο δύο απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 499 καφέ κάδοι.

Με την παράδοση στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, δύο απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 499 καφέ κάδων, συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος προμήθειας και διανομής εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους δήμους της Αττικής.

Η τοποθέτηση των καφέ κάδων, κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως τα υγειονομικά καταστήματα και οι λαϊκές αγορές, θα συμβάλλει αφενός στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αφετέρου στην αύξηση της παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου,  Α. Ευθυμίου και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Δ. Νάνου.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δήμων επισημαίνοντας ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Περιφέρεια η προάσπιση του περιβάλλοντος και η δημιουργία μιας «πράσινης» συμμαχίας για την προστασία του. «Προς αυτή την κατεύθυνση και θεωρώντας την «ανακύκλωση» ως το μέσο που θα προσδώσει σε κάθε γωνιά της Αττικής θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για σύγχρονη και σωστή διαχείριση των αποβλήτων. Η δημοτική Αρχή υπό τον Ανδρέα Ευθυμίου αποδεικνύει ότι είναι συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς, ως Περιφέρεια, στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια, ώστε η ανακύκλωση να γίνει «τρόπος ζωής» αλλά και συνείδηση σε όλους τους πολίτες», ανέφερε ο Γ. Πατουλης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Α. Ευθυμίου, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη αρωγή της «μέσα από μια άριστη και ουσιαστική συνεργασία» τόσο σε αυτή την προσπάθεια όσο και σε άλλα ζητήματα και έργα που αφορούν τον δήμο και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο, κ. Ντερέκα «που έχει αναλάβει το φορτίο να ανταποκριθεί η πόλη μας σε θέματα κυκλικής οικονομίας και νομίζω ότι αυτό το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων θα το επεκτείνουμε και θα συνεχιστεί με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Comments are closed.