Δήμος Γαλατσίου: Μετακινεί τα δένδρα ενόψει των εργασιών του μετρό

Ο Δήμος υλοποίησε ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης προκειμένου να μην καταστραφούν τα δένδρα, στα πλαίσια των εργασιών για τη γραμμή 4 του μετρό.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταφύτευσης δένδρων μέσα στην πόλη εκπόνησε ο Δήμος Γαλατσίου, ώστε και να εξυπηρετηθούν οι εργασίες για τη γραμμή 4 του μετρό, αλλά και να μην καταστραφούν τα δένδρα που βρίσκονται στην περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, με την επίβλεψη και φροντίδα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, απομακρύνθηκαν συνολικά 151 δένδρα από τους χώρους εργασιών, εκ των οποίων τα 129 (το 85% επί του συνόλου) θα μεταφυτευτούν σε πλατείες, νησίδες και παρτέρια της πόλης. Τα υπόλοιπα 22 αναγκαστικά κόπηκαν, επειδή δεν μπορούσαν να μεταφυτευτούν, όμως στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα μετά το τέλος των εργασιών.

Ακόμη, ο Δήμος Γαλατσίου θα προχωρήσει στην αγορά επιπλέον 700 δένδρων και στη φύτευση τους σε κεντρικά σημεία της πόλης και στο Άλσος Βεΐκου. «Οι εργασίες κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσουν άμεσα τη λειτουργία της πόλης, καθώς ήδη ξεκίνησε η εργοστασιακή κατάληψη, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν σημαντικά στη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ζωής των πολιτών, με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κυκλοφοριακού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου.

Από τη δική του μεριά, ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, τόνισε ότι όσα δέντρα βγουν από τη θέση τους θα μεταφυτευτούν, ενώ για όσα δεν είναι δυνατή η μεταφύτευση ή έχουν καταστραφεί, θα προβλέπεται ρητά η αντικατάσταση τους. «Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το πράσινο στο Γαλάτσι μας και με αφορμή τις εργασίες της γραμμής 4 του μετρό στην πόλη μας, θα προχωρήσουμε και σε νέες δενδροφυτεύσεις», είπε συγκεκριμένα, ενώ ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Σπύρος Αργυρός, πρόσθεσε πως οι μεταφυτεύσεις θα γίνουν στα σημεία της πόλης όπου υπάρχει έλλειψη πρασίνου.

Comments are closed.