Κομψά πορτοφόλια από δέρμα… μήλου!

Η OLIVER CO προσφέρει αξεσουάρ υψηλής αισθητικής, τα οποία είναι κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά.

Η βρετανική εταιρεία OLIVER CO έχει βρει μια εξαιρετικά πρωτότυπη λύση προκειμένου να συνδυάσει την κομψότητα με την προστασία του περιβάλλοντος. Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα από vegan αξεσουάρ, στην οποία περιλαμβάνονται ανδρικά και γυναικεία πορτοφόλια, θήκες καρτών και διαβατηρίων.

Τα προϊόντα της εταιρείας κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα και οργανικά υλικά. Αυτό που όμως κλέβει τις εντυπώσεις είναι τα πορτοφόλια της εταιρείας τα οποία είναι κατασκευασμένα από δέρμα μήλου! Πάμε να δούμε παρακάτω τι είναι το δέρμα μήλου και πως παρασκευάζεται.

Η ιστορία του δέρματος μήλου

Η ιστορία του δέρματος από μήλο ξεκίνησε το 2004. Ο Alberto Volcan, ένας εφευρέτης από την Ιταλία, αναζητούσε τρόπους για να χρησιμοποιήσει τα υπολείμματα μήλων από τη βιομηχανία χυμών φρούτων και κομπόστας στη Βόρεια Ιταλία.

Η πρώτη του δημιουργία ήταν ένα οικολογικό χαρτί, κατασκευασμένο με τη χρήση του 15% των απορριμμάτων από τα μήλα. Η κατασκευή αυτή μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 20%-25% σε σύγκριση με άλλα χαρτιά. Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Volcan είδε την ευκαιρία για περαιτέρω εμπορική αξιοποίηση της δημιουργίας του. Έτσι, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Frumat, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανακύκλωση βιομηχανικών απορριμμάτων, για να προχωρήσει τις ιδέες του παραπέρα.

Ένα από τα πρώτα έργα που αναπτύχθηκαν ήταν μια φυτική κόλλα, η οποία όμως από μόνη της δεν ήταν επιτυχημένη. Ο Volcan ​​όμως δεν το έβαλε κάτω και αντ’ αυτού ξαναδούλεψε την κόλλα προκειμένου να τοποθετηθεί σε μια μηχανή ζυμαρικών. Το φύλλο υφάσματος που δημιουργήθηκε έγινε η βάση για το δέρμα από μήλα. Έτσι, αναπτύχθηκε περαιτέρω και έγινε εμπορικά βιώσιμο με τη βοήθεια της Frumat. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το οικολογικό, αναπνεύσιμο, αδιάβροχο και ανθεκτικό ύφασμα, το οποίο άλλαξε το παιχνίδι στη βιομηχανία της μόδας.

Η διαδικασία παρασκευής

Το δέρμα μήλου, ένα υλικό με βιολογική βάσης που παρασκευάζεται με χρήση του υπολειμμάτων από τη βιομηχανία χυμών φρούτων και κομπόστας.

Προερχόμενο από την περιοχή του Bolzano στη βόρεια Ιταλία, το ύφασμα δημιουργείται παίρνοντας πρώτα τα ανακτημένα υπολείμματα μήλου και μετατρέποντάς τα σε σκόνη. Αφού υποβληθεί σε επεξεργασία, αποστέλλεται σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στη Φλωρεντία, όπου συνδυάζεται με πολυουρεθάνη και επικαλύπτεται σε καμβά από βαμβάκι και πολυεστέρα.

Το δέρμα μήλου που χρησιμοποιείται στα προϊόντα της εταιρείας κατασκευάζεται από 50% υπολείμματα μήλου αναμεμειγμένα με 50% PU, επικαλυμμένα σε καμβά από βαμβάκι/πολυεστέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανθεκτικό αλλά απαλό ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιείται στα αξεσουάρ.

OLIVER CO

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2017 από τον Matt Oliver, έναν σχεδιαστή προϊόντων, με σπουδές πάνω στο βιώσιμο σχέδιο και εμπειρία στον σχεδιασμό ρολογιών υψηλής τεχνολογίας. Ο Oliver επιθυμούσε να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του για να δημιουργήσει ένα υπεύθυνο brand υψηλού επιπέδου.

Στόχος της εταιρείας είναι μέσω της διαφάνειας και της καινοτομίας, να δημιουργήσει προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία θα έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η premium αισθητική, η λειτουργικότητα και ο βιώσιμος σχεδιασμός δε χρειάζεται να αλληλοαποκλείονται. Για τον λόγο αυτό η σειρά των vegan πορτοφολιών, των θηκών καρτών, των θηκών διαβατηρίου και των μπρελόκ φαίνονται καλά και κάνουν καλό, είναι φτιαγμένα από καινοτόμα βιώσιμα υφάσματα.

Στη στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας εντάσσεται η στενή συνεργασία με τους προμηθευτές, για τη διασφάλιση των υψηλών πρότυπων ηθικής από την παραγωγή των υλικών έως την κατασκευή του προϊόντος.

Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται μόνο διαδικτυακά, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και τα καταστήματα λιανικής. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στην εταιρεία το να επενδύει σε υλικά υψηλότερης ποιότητας και καλύτερης χειροτεχνίας, ενώ παράλληλα της επιτρέπει να προσφέρει στους καταναλωτές μια καλύτερη τιμή.

Η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία αποσκοπεί στη μετάβαση προς την κυκλική οικονομία. Στόχος είναι η χρήση κυκλικών υλικών, τα οποία μπορούν είτε να ανακυκλωθούν είτε να κομποστοποιηθούν.

Comments are closed.