Περιφέρεια Αττικής: Σημαντικές πρωτοβουλίες για τη «πράσινη» ανάπτυξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε σήμερα στον Δήμαρχο της περιοχής 3 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 841 καφέ κάδους.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το όραμά μας, για μια Αττική –πρότυπο «πράσινης» ανάπτυξης με συνειδητοποιημένους πολίτες που διεκδικούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά την παράδοση στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας προς τους δήμους.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, 3 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 841 καφέ κάδοι.

«Βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά στο Παλαιό Φάληρο για να ενισχύσουμε περαιτέρω την προσπάθεια που κάνουμε για την «πράσινη» διαχείριση των βιοαποβλήτων», ανέφερε ο Γ. Πατουλης κατά την παράδοση ενώ ευχαρίστησε τον Γ. Φωστηρόπουλο για την προσήλωση και ευαισθησία του σε ζητήματα περιβάλλοντος. «Κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε την Αττική μια Περιφέρεια “Πράσινη“, που δεν θα θάβει, αλλά θα επαναχρησιμοποιεί τα σκουπίδια της και θα αξιοποιεί το τελικό προϊόν προς όφελος των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, εκτός από τον εξοπλισμό, παραδίδουμε και εδαφοβελτιωτικά που προέρχονται ακριβώς από τη διαδικασία επανάχρησης των απορριμμάτων, τα οποία θα μπορέσουν να διατεθούν και στους πολίτες, ώστε να διαπιστώσουν ότι με τη δική τους συμμετοχή στην ανακύκλωση, τους επιστρέφονται χρήσιμα υλικά» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος, σημείωσε: «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε το 2021 στον Δήμο του Παλαιού Φαλήρου και, πλέον, σκουπίδια που αντιστοιχούν σε σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο θα κατέληγε στις χωματερές, ανακυκλώνεται και κομποστοποιείται. Στόχος μας για το 2022 χάρη στα τρία καινούργια απορριμματοφόρα και στους 850 περίπου κάδους είναι όλη η πόλη να αρχίσει να μπαίνει στο ρυθμό της ανακύκλωσης και των βιοαποβλήτων. Ήταν εξαιρετική προσπάθεια στον Δήμο του Παλαιού Φαλήρου το 2021 καθώς έγινε στοχευμένα σε καταστήματα τα οποία παράγουν πάρα πολλά βιοαπόβλητα -όπως σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, παντοπωλεία και ανθοπωλεία- ενώ στη συνέχεια επεκταθήκαμε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια, καφετέριες. Το 2022 εστιάζουμε και στα οικιακά βιοαπόβλητα».

Τον Γ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Β. Κόκκαλης και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δ. Νάνου.

Comments are closed.