AM4GR: Η νέα σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας

Το κέντρο τεχνογνωσίας και διασύνδεσης έχει ως στόχο την προετοιμασία της Ελλάδας για την έλευση της Προσθετικής Κατασκευής και της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης.

Το AM4GR, πρωτοβουλία των ιδρυτικών μελών του: SIEMENS A.E., ΕΛΚΕΜΕ, (Ελληνικό Κέντρο Ερεύνης Μετάλλων Α.Ε.), θυγατρική της Viohalco, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», και του επίσημου Smart, Software & Technology Partner της Siemens Digital Industries Software, FEAC Engineering, είναι ο νέος φορέας για την προώθηση των τεχνολογιών της Προσθετικής Κατασκευής (ΑΜ) & της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης, και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας.

Η Προσθετική Κατασκευή (AM) και η Τρισδιάστατη Εκτύπωση, είναι οι τεχνολογίες αιχμής οι οποίες αλλάζουν ριζικά τον τρόπο κατασκευής σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας παγκοσμίως, εξαλείφοντας τα παραδοσιακά μοντέλα παραγωγής, προς όφελος των επιχειρήσεων και της κοινωνίας. Υπό αυτό το πρίσμα, το AM4GR έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος Προσθετικής Κατασκευής και Τρισδιάστατης Εκτύπωσης, μιας ζωντανής πλατφόρμας επικοινωνίας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης των μελών του AM4GR στην Ελλάδα με ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών.

Το AM4GR θα συμβάλλει στο να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες εταιρείες/μέλη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να δημιουργήσουν μέσω αυτού νέες επαγγελματικές και εμπορικές ευκαιρίες, μέσα από την επαφή τους με ένα παγκόσμιο δίκτυο αναγνωρισμένων και έμπειρων συνεργατών που θα παρέχει λύσεις και προσφορές συνεργασίας στις επιχειρηματικές τους ανάγκες. Παράλληλα, ως μέλη του AM4GR, θα έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής και ψηφιοποίησης, να συν-δημιουργούν νέες τεχνολογίες, να ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές, να εκπαιδεύονται από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογικών λύσεων, να είναι σε επαφή με έμπειρους ειδικούς και σημαντικές εταιρείες του κλάδου, να αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις και συμβουλές και να έχουν πρόσβαση σε πρωτότυπα προϊόντων και παραγωγή χαμηλού όγκου (3D Printing).

Μέλη του AM4GR μπορούν να γίνουν υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Βιομηχανικής Παραγωγής & Κατασκευής που στοχεύουν στην αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής τους, έμποροι, κατασκευαστές, νεοφυείς επιχειρήσεις του βιομηχανικού κλάδου, εταιρείες παροχής εξοπλισμού, όπως τρισδιάστατοι εκτυπωτές, ρομποτικά συστήματα, CNC, AGV, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα & Πανεπιστήμια, Κέντρα Ε&Α, αλλά και ιδιώτες, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί κ.λπ. με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΑΜ.

Ιδρυτικά μέλη AM4GR:

SIEMENS

Η Siemens A.E. είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Siemens, μιας παγκόσμιας υπερδύναμης που εστιάζει στους τομείς των έξυπνων υποδομών για κτήρια και συστήματα κατανεμημένης ενέργειας καθώς και αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στις βιομηχανίες μεταποίησης και της βιομηχανικής παραγωγής. Μέσω της Mobility, κορυφαίου προμηθευτή λύσεων intelligent mobility (έξυπνων συγκοινωνιών) για σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, η Siemens συμβάλλει στη διαμόρφωση της παγκόσμιας αγοράς υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.

Στον τομέα της Προσθετικής Κατασκευής, οι λύσεις λογισμικού της Siemens Digital Industries παρέχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες, από τη σχεδίαση έως την εκτύπωση και την επικύρωση μετά την εκτύπωση.

ΕΛΚΕΜΕ

Το ΕΛΚΕΜΕ, (Ελληνικό Κέντρο Ερεύνης Μετάλλων Α.Ε.), θυγατρική της Viohalco, ιδρύθηκε το 1999 για να υποστηρίξει την ελληνική μεταλλουργική βιομηχανία, προάγοντας την καινοτομία.

Το ΕΛΚΕΜΕ μέσα από τα υπερσύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει, εστιάζει στη βιομηχανική έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την ανάλυση σε τέσσερις βασικούς κλάδους μετάλλου: αλουμίνιο, χαλκό, χάλυβα και ψευδάργυρο. Το ΕΛΚΕΜΕ παρέχει υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και τεχνικές λύσεις για νέα προϊόντα και τη βελτιστοποίηση υπαρχόντων προϊόντων, καθώς και υπαρχουσών διαδικασιών για επιχειρήσεις και μονάδες παραγωγής.

ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», διατηρεί ισχυρή παρουσία στον διεθνή διεπιστημονικό ερευνητικό τομέα. Έχοντας συμπεριληφθεί στα 50 καλύτερα ερευνητικά κέντρα στο EU FP7 και το HORIZON 2020 στην προσέλκυση ερευνητικών κονδυλίων, ο «Δημόκριτος» συντονίζει εθνικές ερευνητικές υποδομές, υποστηρίζει και προωθεί την καινοτόμο επιχειρηματικότητα με πολιτικές μεταφοράς τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, με βιομηχανικές υποτροφίες και τη λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου Λεύκιππος.

FEAC Engineering

Η FEAC Engineering αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της υπολογιστικής μηχανικής, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για την επίλυση σύνθετων μηχανικών προβλημάτων και την μελέτη και ανάπτυξη νέων προϊόντων / κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.am4gr.com

Comments are closed.