ΚΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για την πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων, της ΚΕΔΕ, αλλά και συλλόγων, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τα προγράμματα δενδροφύτευσης.

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε την τακτική (ανά δεκαπενθήμερο) τηλε-διάσκεψη (25 Φεβρουαρίου 2022) με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ για την προώθηση και υλοποίηση της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος  εκπρόσωποι δήμων, της ΚΕΔΕ και συλλόγων προκειμένου να ενημερωθούν για δράσεις της πρωτοβουλίας, τα προγράμματα διάθεσης και φύτευσης δένδρων τα οποία υλοποιεί το ΚΕΠΑ και προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο, τη Hellenic Plants και χορηγίες. Οι δήμοι, που εκπροσωπήθηκαν ήταν: Αλίμου, Αλμωπίας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βριλισσίων, Δεσκάτης, Ελασσόνας, Ερέτρειας, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Θήβας, Ικαρίας, Λοκρών, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου – Χολαργού, Πρέβεζας, Πλατανιάς, Πύργου Ηλείας, Ρεθύμνου και Φαρκαδόνας. Ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» και ο Σύλλογος «Λιναριά» Σκύρου συμμετείχαν επίσης.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν προτάσεις για δράσεις της πρωτοβουλίας σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και συμφώνησαν στην σύσταση τριμελούς επιτροπής, που θα αναλάβει να συντονίσει αυτές τις δράσεις για την εν λόγω ημέρα. Τα μέλη της επιτροπής είναι η Παναγιώτα Γαζή (ΚΕΔΕ), η Δρ. Βάσια Ιακωβόγλου (Διευθύντρια του Τομέα Οικοτουρισμού της έδρας της UNESCO Con-E-Ect), η Δρ. Πόπη Κονιδάρη (ΚΕΠΑ).

Τέλος, συζητήθηκαν η προοπτική για υποβολή νέων προτάσεων στο Πράσινο Ταμείο και στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE και η ανάγκη έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής των δήμων στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου στο Μπουραζάνι (Νοέμβριος 2022).

Η επόμενη τηλε-διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου.

Comments are closed.