Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου: Φωταγωγήθηκε με τα χρώματα των σπάνιων παθήσεων

Ο Οργανισμός θέλησε να εκφράσει τη στήριξή του στην πρωτοβουλία των συλλόγων «95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς» και «Κρίκος Ζωής».

Με τα χρώματα της Παγκόσμιας Ημέρας για τις Σπάνιες Παθήσεις φωταγωγήθηκε χθες 28/02/2022, το κτήριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Οργανισμός θέλησε να υπογραμμίσει τη στήριξή του στην πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις – μια πρωτοβουλία των συλλόγων «95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς» και «Κρίκος Ζωής», με την ευγενική υποστήριξη της Takeda Hellas.

Στόχος της καμπάνιας (www.spaniesfones.gr) είναι η ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας γύρω από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σπάνια νοσήματα, καθώς και η ισότιμη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 350 έως 600 χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι ασθενείς τέτοιων παθήσεων, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την ολιστική φροντίδα τους. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στην υγεία και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την προσφέρει, ισότιμα και καθολικά.

Comments are closed.