Η Ρωσία επιχειρεί να καταλάβει τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να πάρουν υπό την κατοχή τους σταθμούς στη Ζαπορίζια και στο Μικολάιβ.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ουκρανίας μετά τις πληροφορίες πως η Ρωσία μπορεί να επιχειρήσει να καταλάβει πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στη Ζαπορίζια και την περιοχή Μικολάιβ.

Κάτοικοι της πόλης Ενερχοντάρ, κοντά στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Ζαπορίζια, αλλά και εργαζόμενοι του εργοστασίου κατέβηκαν στον δρόμο για να εμποδίσουν τις δυνάμεις της Ρωσίας να επιτεθούν και να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης και ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο Δήμαρχος του Ενερχοντάρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στρατεύματα του Πούτιν πλησιάζουν την πόλη. Γι’ αυτό και οι πολίτες μπλόκαραν το δρόμο, ώστε να σταματήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Φόβοι για πιθανή επίθεση υπάρχει και για τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ, που βρίσκεται στην περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ.

Σε ανάρτησή του στο telegram, ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο, ανέφερε ότι υπάρχουν αναφορές από την ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα των Ρώσων με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

Comments are closed.