Fisker Ocean: Πρεμιέρα του «πράσινου» SUV στην Έκθεση MWC 2022 της Βαρκελώνης

Η φιλοσοφία, ο σχεδιασμός και η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού μοντέλου είναι βασισμένα στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Διευθύνων Σύμβουλος της Fisker, Henrik Fisker, παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό, το νέο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, το Fisker Ocean, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών, Mobile World Congressη, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Το νέο μοντέλο της εταιρείας είναι 100% «πράσινο», καθώς η φιλοσοφία, ο σχεδιασμός και η παραγωγή του είναι βασισμένα στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Δε μολύνει το περιβάλλον καθώς παράγει μηδενικούς ρύπους.

Όπως ανακοίνωσε ο Henrik Fisker η παραγωγή θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ τα πρώτα μοντέλα προ-παραγωγής έχουν ήδη κατασκευαστεί από τις σειρές συναρμολόγησης της Magna Steyr στην Αυστρία. Η βασική τιμή του ηλεκτρικού SUV θα είναι περίπου 42.000 ευρώ, αλλά η τελική τιμή του θα διαμορφωθεί ανάλογα με την φορολογία της κάθε χώρας της ΕΕ.

Η αμερικανική start-up, Fisker, το 2021 απέκτησε έδρα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει και νέα κεντρικά γραφεία στη Βρετανία, με την ονομασία «Fisker Magic Works». Βασικός στόχος του νέου τμήματος θα είναι η εξέλιξη ειδικών εκδόσεων για τα μοντέλα της εταιρείας, παράλληλα με το κύριο έργο του που είναι τα πρότζεκτ υψηλών επιδόσεων.

Η βασική έκδοση του μοντέλου θα είναι το προσθιοκίνητο Sport, με κινητήρα 280 ίππων και αυτονομία 440 km. Οι εκδόσεις Ultra και Extreme θα έχουν και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα με συνδυασμένη ισχύ 544 hp PS εργοστασιακή αυτονομία 630 km.Στο εσωτερικό του υπάρχει μια τεράστια οθόνη αφής 17,1 ιντσών, η οποία περιστρέφεται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε ότι τα πρώτα 5.000 κομμάτια του Fisker Ocean που κατασκευάζονται στην Αυστρία θα διατεθούν στην αγορά στο πλαίσιο της ειδικής έκδοσης ονόματι Ocean One. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη πουληθεί.

Η εταιρεία θα προσφέρει κατ’ οίκον εξυπηρέτηση του αυτοκινήτου μέσω της υπηρεσίας Fisker Mobile Service ή υπηρεσία παραλαβής του, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο. Ακόμα, προσφέρει εγγύηση έξι ετών ή 100.000 km με πιθανή παράταση σε δέκα χρόνια ή 160.000 km για το/τα ηλεκτρομοτέρ και την μπαταρία.

Comments are closed.